Emniyetin bahçesi, çalıntı oto galeri oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (12:08)   Son Mesaj: 03-09-2011 (12:08)    Cevap: 0    Gösterim: 695  

    03-09-2011

    Emniyetin bahçesi, çalıntı oto galeri oldu

    Emniyetin bahçesi, çalıntı oto galeri oldu


    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlığı Büro Amirliği, iki aylık çalışma sonucu 21 çalıntı aracı yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün bahçesine çekilen araçlar oto galeriyi aratmıyor.

    Şase numaraları değiştirilerek satışa çıkarılan 21 otomobilden 8'inin sahibine ulaşılırken, kalan 13 otomobilin sahibine ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Emniyet, iki aylık çalışma kapsamında 43 kişiyi gözaltına alarak adli işlem başlattı.
    Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği; başta İstanbul olmak üzere değişik illerden çalınan araçların çenç yapılarak (değiştirilerek) düzenlenen sahte evrak ve plakalarla il merkezi ve ilçelerde satıldığı yönünde istihbari bilgi elde etti. Polis, edindiği bu istihbarat bilgi neticesinde başlatığı operasyonlarla değişik marka ve modellerde 21 araç incelenmek üzere muhafaza altına aldı. 21 çalıntı araç üzerinde yapılan araştırmalar ve kriminal labaratuvar incelemelerinden sonra adli işlem başlatıldı.

    Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'dan çalınan araçların, Şanlıurfa'da motor ve şase numaraları değiştirildikten sonra ucuz fiyattan satıldığını saptadı. Polisin, 2 ay süren çalışması sırasında, izine ulaşılan şebeke üyeleri, fiziki ve teknik anlamda takip edildi. Takip sırasında, polis, şebeke üyelerinin çalışma yöntemini de ortaya çıkardı.

    Şebeke üyelerinin ilk olarak İstanbul'da, piyasa değeri 20-40 bin lira arasında değişen araçları çaldığı ve ardından anlaşmalı oldukları kamyonlara yükleyip, üzerini branda ile örterek Şanlıurfa'ya getirdiği belirlendi. Çalıntı otomobile ait bilgiler, Şanlıurfa'ya geldikten sonra şebeke üyeleri, daha önce kaza yapan veya yanan araçlara ait motor ve şase numaraları ile değiştirildiği, ardından modeli ve yılına göre 3-5 bin dolar arasında genellikle köylerde yaşayan vatandaşlara satıldığı tespit edildi.

    Polis, farklı zamanlarda şebekelere operasyon düzenledi. Operasyonda, şase ve motor numaraları değiştirilmiş olduğu saptanan 21 araç ele geçiren polis, 43 kişiyi de gözaltına aldı. Bu kişilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda yeni düzenlenmiş araç ruhsatı, plaka ve oto parçaları ele geçirildi.

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, yaptığı titiz çalışma sonucu çalınan 8 aracın sahiplerine ulaşırken, 13 mağdura da ulaşmak için Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü'yle ortak çalışma içine girdi. Emniyet Müdürlüğü, kısa sürede çalıntı otoları, sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor. Bu arada, konuyla ilgili yakalanan toplam 43 zanlının ise farklı zamanlarda adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.




    Emniyetin bahçesi, çalıntı oto galeri oldu Yorumları