Kar yağışı köy yollarına ulaşımı kapattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (11:58)   Son Mesaj: 03-09-2011 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    03-09-2011

    Kar yağışı köy yollarına ulaşımı kapattı

    Kar yağışı köy yollarına ulaşımı kapattı


    Dün başlayan kar yağışı yurdun tamamında etkisini sürdürürken, ulaşımda aksamalara neden oldu, eğitime ara verildi ve günlük yaşam olumsuz etkiledi.

    Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı nedeniyle Van'da 169, Hakkari'de 91, Ağrı'da ise 85 köyle ulaşım sağlanamıyor.
    Alınan bilgiye göre, Van'da 3 günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle 169 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu kentte, yağışın etkisini yitirmesiyle İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışması başlattığı belirtildi.

    Çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan yetkililer, kar ve tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde çalışma yapılamadığını ifade etti.

    Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Hakkari-Çukurca yolunun ekiplerin 5 saat süren çalışması sonucu ulaşıma açıldığını, Van-Bahçesaray ile Yüksekova-Dağlıca ve Şemdinli-Alan yollarının ise halen ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.

    Kar yağışının devam ettiği Başkale ilçesinde ise kar kalınlığının ilçe merkezinde 80 santimetre, yüksek kesimlerde 1,5 metre olarak ölçüldüğü bildirildi. Dün eğitime bir gün süreyle ara verilen ilçede, bugün de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği öğrenildi.

    -HAKKARİ-

    Kar yağışı sonucu 131 köyle ulaşım sağlanamayan kentte, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince dün başlatılan çalışma sonucu 40 köy yolu ulaşıma açılırken, halen 91 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

    İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının durmasıyla başlatılan yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Kar kalınlığının 43 santimetre olarak ölçüldüğü kent merkezinde, belediye ekipleri şehir içi ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

    -AĞRI-

    Kent merkezinde 10, Doğubayazıt'ta 4, Diyadin'de 15, Eleşkirt'te 9, Taşlıçay'da 13, Tutak'ta 29, Hamur'da 5 olmak üzere 85 köyle ulaşım sağlanamayan Ağrı'da, yol açma çalışmaları devam ediyor.

    İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü, ancak yüksek kesimlerde etkili olan fırtına nedeniyle çalışma yapılamadığını söyledi.

    Kar kalınlığının kent merkezinde 15, kırsal kesimlerde ise 40 santimetre olarak ölçüldüğü kentte, kar yağışının gün içinde aralıklarla devam edeceği belirtildi.

    -ZONGULDAK, BARTIN VE KARABÜK'TE 211 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI-

    Zonguldak, Bartın ve Karabük'te de etkili olan kar yağışı nedeniyle 211 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Alınan bilgiye göre, Zonguldak merkezde 35, ilçelerden Ereğli'de 17 ve Devrek'te 18, Bartın merkezde 4, Ulus ilçesinde 2, Amasra'da 12 ve Kurucaşile'de 10, Karabük merkezde 19, ilçelerinden Eskipazar'da 49, Eflani'de 6, Safranbolu'da 14 ve Ovacık'ta 25 olmak üzere 211 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    Zonguldak'ta 11 greyder ve 2 kar makinesi, Bartın'da 8 ekip ve 35 personelle Karabük İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü iş makineleriyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

    DÜZCE'DE 111 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

    Düzce'de sabaha karşı başlayan kar yağışı Düzce'yi beyaza bürüdü.

    Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışı Düzce'de de etkili oldu. Sabaha karşı başlayan kar yağış şehri beyaza büyüdü.

    Vatandaşlar ve öğrenciler sabah evlerinden çıktıklarında kar sürprizi ile karşılaştılar. Vatandaşlar işlerine öğrenciler ise okullarına gitmek için zor anlar yaşadılar.

    Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada ise il genelinde 111 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, Yığılca, Cumayeri, Çilimli, Gümüşova ve Kaynaşlı'dan okulların bir gün süreyle tatil edildiği, Akçakoca, Gölyaka ve Düzce merkezde taşımalı sistemle okula gelemeyenlerin ise izinli sayılacakları bildirildi.




    Kar yağışı köy yollarına ulaşımı kapattı Yorumları