Hükümet eşi vefat edenleri araştırıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (21:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    03-08-2011

    Hükümet eşi vefat edenleri araştırıyor

    Hükümet eşi vefat edenleri araştırıyor


    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, eşi vefat etmiş kadınların durumunu araştırdıklarını, nasıl geçindikleri konusunda envanter çıkardıklarını bildirdi.

    Bakan Yazıcı, Altındağ Belediyesi tarafından Ankara geleneksel mimarı tarzıyla yaptırılan Altın Nikah Salonu'nun açılışına katıldı ve nikahları kıyılan iki çiftin nikah şahitliğini yaptı.
    Yazıcı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün TBMM'de nöbetçi olduğunu, ancak Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin daveti üzerine açılış törenine katıldığını söyledi.

    Ankara'nın Altındağ ilçesinin, belediye başkanı ve ekibinin çalışmaları sonucu hak ettiği görüntüleri sergilemeye başladığını, Ankara'da bugün hizmete giren bir nikah salonu gibi bir salonun bulunmadığını ifade eden Devlet Bakanı Yazıcı, ''Şu salonun tasarımı, kullanılan malzeme, ahşabın çok güzel kullanılışı, tavan yüksekliği gerçekten bir sıcaklık veriyor. Yani insanın ruhunu okşuyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve ekibini bu güzel hizmetinden dolayı tebrik ediyorum'' dedi.

    Yazıcı, bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

    ''Elbette ki kadınların günü bir güne sığdırılmaz. Ama belli konuların başlıklar halinde tartışılması bugünü biraz daha öne çıkartıyor. Eğitime çok önem veriyoruz. Geleceğin en önemli konusu yoksulluktur ve yoksullukla mücadeledir. Dünyada 7 milyar insan yaşıyor. Bu 7 milyar insanın 1,5 milyarı, günlük hayatlarını 1 doların altında bir gelirle sağlamak zorunda. Bu felaket bir şey. Ama Türkiye'de bizim uyguladığımız sosyal politikalarla günlük 1 doların altında bir parayla geçinmek zorunda olan bir birey kalmamıştır ve yoksulluğun en önemli etkenlerinden birisi eğitimsizliktir. Yaptığımız araştırmalarda eğitim düzeyi düşük olanlarda yoksulluk oranı daha fazla. Onun için eğitime önem veriyoruz. Ailelerin, sosyal güvenceden yoksun vatandaşlarımızın çocuklarını okutmaları şartıyla onlara her ay belli bir para veriyoruz. Bu ödemeyi de doğrudan doğruya annelere veriyoruz. 8,5 yıldır bu ödemeyi yapıyoruz. Kaç tane çocuk varsa yardım yapıyoruz.

    Önemli bir projemiz daha var. Eşi vefat etmiş kadınların durumunu araştırdık. Ne yapıyor bu kadınlar, bunların bir gelirleri yoksa nasıl geçiniyorlar? Bunun envanterini çıkartıyoruz. 2008 yılından bu yana bu projeyle ilgili çalışıyoruz. Yakında buna ilişkin uygulamalarımızı da paylaşacağız.''

    Ankara'nın ve Türkiye'nin değiştiğini, bunların yanı sıra Altındağ'ın da değiştiğini belirten Devlet Bakanı Yazıcı, Veysel Tiryaki'ye yaptığı hizmetlerde destek verdiğini bildirerek, ''Siz her şeyin en iyilerine layıksınız. Dolayısıyla bu katkılarımız boşa gitmedi. Buraya ilk defa geliyoruz. Eminim ki çok yakın zamanlarda böylesine güzel binalar çoğalacak'' dedi.

    Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de 9 bin 295 metrekare alan üzerine kurulu Altın Nikah Sarayı'nın 555 metrekare kapalı alanı ve Ankara'nın geleneksel mimari tarzıyla çok özel bir atmosferde çiftlere hizmet vereceğini söyledi.

    Konuşmaların ardından, temsili kurdeleyi kesimi için sahneye gelen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, kurdeleyi, konuklar arasındaki kadınlara kestirtti.

    Daha sonra nikahları kıyılacak Müge Berber-Feyzullah Erdur ve Ahmet Demirci-Serap Bozdoğan çiftinin hayatından kesitlerinin yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.

    Slayt sunumunun ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çiftlerin nikahını kıydı. Nikah şahidi olan Devlet Bakanı Yazıcı, evlilik cüzdanını nikah şahitleri arasında bulunan Tülin Özkan'a vererek, geline takdim etmesini istedi.

    Yazıcı, yine nikah şahitliğini yaptığı Ahmet Demirci-Serap Bozdoğan çiftine mutluluklar dileyerek, evlilik cüzdanını geline verdi.

    Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin aileye çok önem verdiğini, ailenin toplumun en temel ünitesi olduğunu ifade ederek, her iki çiftede mutluluklar diledi.




    Hükümet eşi vefat edenleri araştırıyor Yorumları