Avrupa'nın Ergenekon desteği büyüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (21:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    03-08-2011

    Avrupa'nın Ergenekon desteği büyüyor

    Avrupa'nın Ergenekon desteği büyüyor


    Son tutuklamalar dolayısıyla darbe soruşturmaları ile ilgili soru işaretlerinin yükseldiği Avrupa Parlamentosu’ndan Ergenekon soruşturmasına kuvvetli destek geldi.

    Son tutuklamalar dolayısıyla darbe soruşturmaları ile ilgili soru işaretlerinin yükseldiği Avrupa Parlamentosu"ndan Ergenekon soruşturmasına kuvvetli destek geldi.

    Avrupa Parlamentosu üyesi ve Liberal Grup eski üyesi Graham Watson, Arap ülkelerindeki bugünkü halk hareketlerinin Türklerin 1950"de "tek parti diktatörlüğüne" son vermesine benzediğini söyledi. Mısır"ın da Türkiye gibi "derin devleti" yıkmanın çok zor olduğunu "keşfedeceğini" söyleyen Watson, "İşte bu yüzden Ergenekon ve benzer soruşturmalar çok mühim." dedi. Watson, Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten"in kaleme aldığı Türkiye raporu müzakereleri sırasında konuştu. Genişleme Komiseri Stefan Füle ve milletvekilleri 12 Eylül"deki anayasa tadilatını takdir ettiklerini, Türkiye"nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgularken, basın hürriyetiyle ilgili kısıtlamaları eleştirdi.

    AB ÇOK ŞEY KAYBEDECEK

    Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy"yi ve son Ankara ziyaretini eleştiren Watson, "Sarkozy artık nasıl Akdeniz Birliği adına konuşamıyorsa Türkiye için de AB adına konuşamaz. Türkiye ziyareti de son derece tahrik ediciydi." dedi. Müzakere sürecinin durmasından üzüntü duyduklarını vurgulayan Watson, "Tabii ki, Türkiye"nin de hataları var. Ancak Wikileaks"te gördüğümüz gibi bazı üyelerin kötü niyetleri AB için utanç vericidir." yorumunu yaptı. Türkiye"nin kat edeceği mesafenin çok olduğunu söyleyen Watson, AB"nin de Türkiye ve Endonezya gibi Müslüman demokrasileri memnuniyetle karşılamazsa "çok" şey kaybedeceğini kaydetti. Watson, Almanya"daki iktidarın AK Parti"ye tavrını anlamakta zorlandığını, zira AK Parti"nin, II. Dünya Savaşı"ndan sonraki Alman Hıristiyan Demokrat (CDU) Parti"nin "aynadaki yansıması" olduğunu savundu. "Evet Hıristiyan Demokrat bir parti değil ama Müslüman Demokrat bir parti" diyen Watson"a Alman Hıristiyan Demokratlardan itirazlar geldi.




    Avrupa'nın Ergenekon desteği büyüyor Yorumları