Erbakan'nın ismi meydana verildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (19:57)   Son Mesaj: 03-08-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    03-08-2011

    Erbakan'nın ismi meydana verildi

    Erbakan'nın ismi meydana verildi


    Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen haftalarda hayatını kaybeden Türk siyasetinin önemli isimlerinden eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismini bulvar ve meydana verdi.

    Ankara'nın merkezi konumundaki Gençlik Parkı'nın TİKA ve eski Osmanlı Bankası'nın önündeki isimsiz meydan ile Ankara'nın protokol yolu olarak nitelendirilen havaalanı yolu üzerindeki Kuzey Ankara girişinin otoban girişi bölümünde yeni yapılacak tünele Erbakan ismi verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ve grubu adına verilen önerge daha sonra meclis teklifi olarak oy birliğiyle kabul edildi. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak da eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in isminin bir bulvar ya da meydana verilmesi teklifinin önergeye dahil edilmesini istedi. Bunun ardından Gökçek, Milli Kütüphane'nin Bahçelievler son durağındaki meydanın isimsiz olduğunu ve buraya da Ecevit Meydanı isminin verilmesini önergeye dahil etti.
    Oylama sonucunda Necmettin Erbakan ile Bülent Ecevit'in isimlerinin bulvar ve meydana verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.




    Erbakan'nın ismi meydana verildi Yorumları