'Hava yolu halkın yolu oldu'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-08-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 1082  

    03-08-2011

    'Hava yolu halkın yolu oldu'

    'Hava yolu halkın yolu oldu'


    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''8 senede havayoluyla seyahat edenlerin iç hatlarda 6 kat, dış hatlarda ise iki misline çıktı. Havayolu, halkın yolu oldu'' dedi.

    Yıldırım, Hatay Havaalanı yeni terminal binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hatay Havaalanı'nın 2000-2001 krizinde yapımına ara verilen kapatılan havaalanlarından farklı olmadığını söyledi.
    İnşaatın İl Özel İdaresinin girişimi ile başlatıldığını, kaynak yetersizliğinden kriz nedeniyle terk edildiğini ifade eden Yıldırım, 2005'te de bu havaalanını tamamlamak için yatırım programına aldıklarını, ama yapılmaması için büyük dirençle karşılaştıklarını belirtti.

    Şiddetli itirazlara rağmen kısa sürede havaalanını tamamlayıp hizmete açtıklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

    ''Sayın Başbakanım açılışta, 'Tarih, kültür hoşgörü kentine bu terminal yakışmıyor' dediniz. Şimdi de bu güzel tesisisin açılışında birlikteyiz. Havayolunu halkın yolunu yapma talimatınızla ülkenin her tarafında aktif olmayan havaalanlarını açtık. 25 havaalanı çalışmıyordu şimdi 46 havaalanımız faaliyetini sürdürüyor. 7 tane de havaalanı yeni yapılıyor. Havayoluyla seyahat, 8 yılda iç hatlarda 6 kat arttı, dış hatlarda ise iki misline çıktı; 33 milyondan 103 milyona ulaştı. Havayolu halkın yolu oldu.''

    Artık açılışlara yetişemediklerini vurgulayan Yıldırım, ''Sizler yüzer yüzer açıyorsunuz. Eskiden siyasetçilere aman bir açılış bulun, bir şey yapın gelelim de açılış yapalım diye haberler gönderilirdi, şimdi yetişemiyoruz'' diye konuştu.

    Bugün Ankara'da Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezini hizmete açtıklarını hatırlatan Yıldırım, ülke semalarında 1 milyon kilometre karelik hava sahasının, her an 3 bin 500 uçağı gerçek zamanlı olarak kontrol edecek bu sistemin Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu ve Afrika'da bulunmadığını, bu sistemin, Avrupa'nın en modern ve gelişmiş sistemi olduğunu söyledi.


    -HATAY'DA 26, İSKENDERUN'DA 9 KURUM-


    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da kentin mirasını geleceğe taşıyacak gençlerin yetişmesi için Hatay'a yeni kurumlar eklediklerini belirtti.

    Eğitimin, kalkınmanın temeli olduğunu ifade eden Çubukçu, ''Hatay'da 26, İskenderun'da 9 öğretim kurumumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Hatay, eğitimde fiziki sorunlarını çok geride bıraktı. Kentte derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 21, ortaöğretimde 23. Bu, gerçekten ülkemiz genelindeki ortalamanın çok çok altında. Bundan sonra da eğitimde kalitenin arttırılması için çalışmaları sürdüreceğiz'' diye konuştu.

    Çubukçu, kız ve erkek çocuklarının okullaşması arasındaki farkın yüzde 1'in altına düştüğünü söyledi.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kente yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.




    'Hava yolu halkın yolu oldu' Yorumları