Balıkçı kardeşler gölde kayboldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    03-08-2011

    Balıkçı kardeşler gölde kayboldu

    Balıkçı kardeşler gölde kayboldu


    Balıkesir'in Manyas Gölü'nde kayıklarıyla balık avına çıkan 2 kardeş ani çıkan fırtınaya yakalanarak gölde kayboldu.

    Bandırma'ya bağlı Bereketli Köyü'nde balıkçılıkla uğraşan Ali Çatalbaş (54) ve Veli Çatalbaş (49) Pazartesi sabah saatlerinde kayıklarıyla Manyas Gölü'ne açılarak balık avına çıktı. Gölde aniden çıkan fırtınaya yakalanan balıkçılar kayboldu. Uzun süre kendilerinden haber alamayan balıkçı arkadaşları Ali Çatalbaş ve Veli Çatalbaş'ı gölde aramalarına rağmen bulamadılar.

    Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı bir helikopter de gölün üzerine uçarak arama çalışmalarına katıldı. Balıkesir'den Sivil Savunma ekipleri de göle gelerek kıyıdan arama çalışmalarına katılmalarına rağmen balıkçı abi ve kardeşten henüz bir haber alınamadı.

    Bölgede etkili olan ve hızı saatte 90 kilometreye kadar çıkan şiddetli fırtına nedeniyle kurtarma botu ve kayıklarla gölde arama çalışmaları yapılamıyor.

    Kaybolan balıkçıların ortanca kardeşi Salih Çatalbaş ise, kardeşlerinin ağlarını topladıkları sırada fırtınaya yakalandıklarını ifade ederek, "Sabah gidelim mi gitmeyelim mi diye tereddütte kaldılar. Ben de fırtına çıkacağı için gitmemeleri söyledim.

    Ancak kısa sürede ağ atıp geleceklerini söylediler. Daha sonra kendilerinden haber alamadık. Ağları toplarken fırtınaya yakalanmışlar. Tecrübeli balıkçılardı, kendilerine güvendikleri için bu havada çıktılar. Çok üzgünüz. Gelecek bir haberi bekliyoruz" dedi.




    Balıkçı kardeşler gölde kayboldu Yorumları