Askerden savcılara 'gizle belge' engellemesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-08-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    03-08-2011

    Askerden savcılara 'gizle belge' engellemesi

    Askerden savcılara 'gizle belge' engellemesi


    Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında Foça Deniz Üssü Hücumbot Filo Komutanlığı’nda askeri yetkililerin iki bilgisayarın harddiskine el koymak isteyen savcılara ‘içinde gizle belge var’ diye izin vermedikleri ortaya çıktı.

    Aynı aramada polislerin komutanlığa girmesine de izin verilmediği belirtildi.
    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nce kabul edilen "Askeri casusluk ve şantaj" iddianamesinin ek delil klasörleri avukatlara dağıtıldı. Avukatlara dağıtılan ek delil klasörlerine göre polislerin Foça Deniz Üssü Hücumbot Filo Komutanlığı"ndan içeri girmesine izin verilmemiş. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı"na yazı göndererek "şüpheli Kurmay Albay Mehmet Koray Eryasa"nın evi ve çalışma odasında arama yapılmasını istedi. Bu istek üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı iki savcı görevlendirdi ve savcılar, polisle birlikte Foça Deniz Üssü Hücumbot Filo Komutanlığı"na gitti. Ancak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı görevli polisler şüphelinin çalışma odasının bulunduğu komutanlığa alınmadı.

    Söz konusu odaya giren savcılar arama işlemini yaptıktan sonra şüpheli Eryasa"nın çalışma odasında bulunun 2 adet bilgisayara ait harddiske el konulmasını da istedi. Ancak savcıların bu isteğine izin verilmedi. Askeri yetkililer gerekçe olarak "bilgisayarlarda gizli askeri bilgilerin varolmasını" gösterdi.

    Bu yaşanan gelişmeler üzerine İzmir Cumhuriyet savcıları, harddisklere el koyma işleminin gerçekleştirilememesini tutanak altına aldı. Askeri personelin harddisklerin alınmasına izin vermemesi üzerine savcılar, söz konusu harddiskleri mühürleyerek Foça Deniz Üssü Disiplin Subayı Askeri Hakim Melih Yıldırım"a teslim etti. Tüm bu gelişmeler Cumhuriyet Savcısı Ceyhun Yılmaz tarafından tutanak altına alındı. Söz konusu tutanak da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderildi.

    CİHAN




    Askerden savcılara 'gizle belge' engellemesi Yorumları