Perinçek ve hakim bağıra çağıra tartıştı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (17:54)   Son Mesaj: 03-08-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    03-08-2011

    Perinçek ve hakim bağıra çağıra tartıştı

    Perinçek ve hakim bağıra çağıra tartıştı


    Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, cezaevinde tek kişilik koğuşa konulduğunu söyledi. Perinçek'in reddi hakim talebi reddedildi. Salonda tartışma yarattı.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tanık olarak dinlenen Ecevit Kılıç, Yeni Aktüel dergisindeki Danıştay saldırısıyla ilgili haberlerinin kaynağının Mehmet Eymür olmadığını söyledi.
    Bazı sorulara, tanıklık ettiği konunun dışında olduğu gerekçesiyle yanıt vermeyen Kılıç, sanıklardan Semih Tufan Gülaltay'ın ''Danıştay cinayetinde hedef saptırdığını'' belirtmesi üzerine ''Hiçbiri doğru değil, kaynağıma güvendim, haberi yaptım'' diye konuştu.

    Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde konuşan Perinçek'in avukatı Ayşegül Şahin, müvekkilinin dünkü duruşmanın ardından önce koğuşuna götürüldüğünü, buna ilişkin bir belgenin kendisine imzalatılmasının ardından F6 hücresine konulduğunu söyledi.

    Sanıkların, hiçbirinin insani şartı bulunmayan ve disiplin suçu işleyen hücrelere gerekçe gösterilmeksizin götürüldüğünü ifade eden Şahin, mahkeme heyetinden bu duruma derhal müdahale etmelerini istedi.

    Reddi hakim talebinde bulunacağını belirterek söz alan Perinçek de dün akşam hücreye sevk edildiğini tekrarlayarak, buna tepki gösterdi.

    REDDİ HAKİM TALEBİ

    Başkanın yerinde bulunan üye Hakim Hasan Hüseyin Özese ile Sedat Sami Haşıloğlu ve bu davanın gerçek hakimi olduğunu iddia ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı reddettiğini belirten Perinçek, ''Sizler birer örgüt üyesisiniz. Tayyip Erdoğan ile Türkiye üzerinde bir terör diktası kuruyorsunuz'' şeklinde konuştu.

    Bunun üzerine Özese, mahkemenin, terör suçlamasını asla kabul etmeyeceğini, bunun Perinçek'in şahsi kanaati olduğunu söyledi.

    ''Cevap vermeyin ve beni dinleyin. Bu benim talebim'' diyen Perinçek, sanıkların hücrelere atılarak terör eylemi yapıldığını savundu.

    ''Bir örgüt mekanizmasını kurmuş üzerinde oturuyorsunuz'' şeklinde konuşan Perinçek, 12 Haziran 2007 tarihli arama sırasındaki görüntülerde polislerin sarf ettikleri sözlerle ilgili olarak, küfürlü ifade kullanınca, Sedat Sami Haşıloğlu tepki gösterdi.

    Haşıloğlu'nun, mahkeme heyetine hakaret edemeyeceği şeklindeki uyarısı üzerine Perinçek, ''Siz benim muhatabım değilsiniz. Bana cevap vermeyin. Benim talebimi dinleyin. Sizi reddediyorum'' diye konuştu.

    Hakim Haşıloğlu da Perinçek'in geçmiş tarihli bir duruşma sırasında ''Ben sizdenim. Doğru karar vereceğinizi biliyorum'' dediğini belirterek, ''Neden kendinizle çelişiyorsunuz?'' diye sordu.

    O tarihte söylediği bu sözlere gerçekten inandığını, ancak daha sonra fikrini değiştirdiğini belirten Perinçek, Haşıloğlu'na ''Sen hakim değilsin'' dedi.

    Duruşmada, sözlerine dikkat etmesi konusunda Perinçek'i uyaran Haşıloğlu ile Perinçek arasında yüksek sesli tartışma yaşandı.

    İP'LİLERDEN AÇIKLAMA

    Başka suçtan tutuklu sanık Semih Tufan Gülaltay da emsali görülmemiş bir hukuksuzluğa uğradığını belirterek, avukatlarının yaptığı resmi icra işlemlerinden dolayı gaspla suçlanarak 4 yıldır tutuklu yargılandığını söyledi.

    Bu davada da tanık olarak çağrılan Esra Feride Gökçimen ile Muzaffer Gökçimen'in ifadeleri alınarak müşteki yapıldığını, Muzaffer Gökçimen'in Hanefi Avcı'nın kitabında deşifre ettiği Emniyet Müdürü Ali Gökçimen'in yeğeni olduğunu ileri süren Gülaltay, tutuklu olarak yargılandığı davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, 4 yıldır bu kişiyi aramasına rağmen bulamadığını anlattı.

    Gülaltay, ''İlk başlarda mahkemenizin iyi niyetine inanıyordum. Ancak mahkemenizin, bir manivela olarak kullanıldığını da izah etmeye çalıştım. Heyetinizin üzerinde baskı vardır. Benim o davada tutuklu olmamın esası Ergenekon'dur. Ya beni çeteci olarak yargılayın o davayı buraya getirin ya da beni tahliye edin'' dedi.

    ''Ergenekon'' davalarında tutuklu olan sanıkların 4,7 metrekarelik hücreye konulduğunu ifade eden Gülaltay, ''Siz burada bir gece kalabilirseniz ben bin geceye razıyım. Bizlerin hücreye konulması savunma hakkımızı engellemek içindir. Uyuşturucu satıcısından, kadın pazarlayandan esirgenmeyen bu cezaevi şartları bizden neden esirgensin'' diye konuştu.

    Mahkemenin cezaevi yönetimine yazı yazarak hücreden çıkarılıp normal koğuşlara alınmayı sağlamasını isteyen Gülaltay, aksi durumda heyeti azledeceğini söyledi.

    Duruşmaya verilen aranın ardından alınan kararı açıklayan Hakim Özese, reddi hakim taleplerinin Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki red sebepleriyle bağdaşmadığı gerekçesiyle geri çevrilmesine karar verildiğini açıkladı.

    Duruşma, Ecevit Kılıç'ın tanık olarak dinlenmesiyle devam ediyor.

    Bu arada, İP'e üye bir grup da Silivri Cezaevinin önünde toplanarak, Perinçek'in tek kişilik koğuşa alınmasını protesto etti.

    İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, yaptığı açıklamada, Perinçek'in cezaevinde hücreye konulduğunu belirterek, bunun durdurulması için Türkiye'nin ayağa kalktığını söyledi.

    Önsel, bütün vatandaşların bu davaya müdahil olması gerektiğini belirterek, müdahil olunarak Perinçek'in zindandan çıkarılacağını kaydetti.




    Perinçek ve hakim bağıra çağıra tartıştı Yorumları