Nedim Şener-Soner Yalçın bağlantısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (18:57)   Son Mesaj: 03-08-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    03-08-2011

    Nedim Şener-Soner Yalçın bağlantısı

    Nedim Şener-Soner Yalçın bağlantısı


    İfadesinde Soner Yalçın'ı tanımam diyen Nedim Şener'i belgeler yalanladı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener'in Yalçın ile olan irtibatını teknik takip kayıtları ortaya koydu.

    Ergenekon sanıkları Odatv"nin sahibi Soner Yalçın ile gazeteci Nedim Şener arasındaki samimi ilişki teknik takibe takıldı.
    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener'in Odatv'nin sahibi Soner Yalçın ile olan irtibatını teknik takip kayıtları ortaya koydu. Ergenekon örgütü kapsamında Soner Yalçın'a bağlı çalıştığı suçlaması yöneltilen Şener, ifadesinde Yalçın'ı tanımadığını söylemesine rağmen, 2009'dan bu yana yaptığı telefon görüşmelerinin dinlemeye takıldığı belirtildi.

    Hürriyet yazarı Tufan Türenç'nin Hanefi Avcı ile ilgili bir yazısından dolayı ikilinin 21 Ekim 2010'da yaptığı telefon görüşmesi Şener'in tanımam dediği Yalçın'la ilişkisinin seviyesini gözler önüne seriyor.

    Size birileri görev verdi

    Türenç, 19 Ekim 2009 tarihli yazısında Anadolu'nun büyük bir şehrine atanan emniyet müdürü ve oranın belediye başkanı arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları yazıyor. Konuşmada belediye başkanının makamında ağırladığı emniyet müdürüne, "Buraya gelmeden Ankara'da bir dizi görüşmeler yaptınız. Size birileri bir görev verdi ve bir vaatte bulundu. Eğer sen başkana bir kulp takıp onu suçlu hale getirebilirsen, seni büyük bir kente emniyet müdürü olarak atarız" dediğini yazan Türenç, aynı konuşmada başkanın, "Siz istihbaratçısınız. Ama size bir şey söylemek istiyorum. Bu kentin halkı da iyi istihbaratçıdır" dediğini aktardı. Türenç'in adını vermediği iki ismin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başakın Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir'in yeni Emniyet Müdürü Hanefi Avcı olduğunu Odatv sitesinde yayınlayınca devreye Hanefi Avcı adına Nedim Şener girdi.

    Cep'ten arayıp 'sabit' istiyor

    Önce Avcı'yı arayan Şener, onunla görüşmesinin hemen ardından 21 Ekim 2009'da Yalçın'ı arıyor. Şener'in Avcı haberiyle ilgili rahatsızlığını ilettiği Yalçın, "Bize mi kızıyorsun Tufan Türenç'e mi" diye sorma ihtiyacı hissediyor. Türenç'e kızdığını söyleyen Şener, "Küçük bir analizi hak eder yani" diyerek Yalçından Avcı'yı temize çıkaracak yeni bir yazı yazmasını istiyor. Sözlerinin devamında, "Tufan abi yani bizi aptal yerine koyma" diyerek Türenç'e olan tepkisini dile getiren Şener, hazırlanacak yazı için Büyükerşen ve Avcıdan görüş alınarak Türenç'in belirttiği gibi bir görüşmenin geçmediğinin belirtilmesini talep ediyor.

    Şener'in bu sözlerine Yalçının tepkisi ise "Tamam yapalım abi fikir süper" şeklinde oluyor. Görüşmede Şener'in son sözleri, "Tamam gözlerinden öpüyorum sağol" oluyor. Henefi Ava, referandum öncesi çıkardığı kitabını 2009'un 5. ayında yazmaya başladığını açıklamıştı. Yalçın ile Şener arasındaki görüşme Avcının kitabını yazdığı sırada gerçekleşiyor. "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabının yazımından haberdar olduğu belirtilen Şener'in Avcının itibarını korumak için Yalçın'la görüştüğü öne sürülüyor. Bu görüşme Şener'in "Tanımıyorum" dediği Yalçınla olan temasının boyutlarını ortaya koyarken başka bir görüşmede ise Şener, cepten aradığı Yalçın'dan sabit numara istiyor ve görüşmesini oradan sürdürüyor. Şener, savcılık ifadesinde 'Şarjım müsait olduğunda cepten konuşurum" diye savunma yapıyor.

    Odatv operasyonunun ardından evde temizlik

    Ergenekon'dan tutuklanan Soner Yalçın'ı tanımadığını söyleyen ve irtibatının bulunmadığını savunan Nedim Şener'in Odatv baskınından bir süre sonra evinde temizlik yaptığı belirlendi. Şener, 27 Şutert 2011'de İlhan Kesici ile yaptığı telefon görüşmesinde evinde tek bir CD bile bırakmadığını bilgisayarları, flaş belleklerin hepsini çıkarıp attığını söylüyor.

    İşte o diyaloglar:

    N.Ş : Bir gazeteci evinde tek bir CD tutmaz mı bilgisayar bulundurmaz mı?

    İ.K : Ha...

    N.Ş : Efendim bir hani doküman çalışma tutanak.

    İ.K : Hepsini tutar canım olur mu ne gazeteci hepimiz yani.

    N.Ş : Ama bunların hepsini çıkardım attım.

    İ.K : Doğru. : Evde bir tane Zeki MÜREN CD'im bile kalmadı.

    İ.K : Bu vahşi bir şey biz bunu seksen ihtilalinde yaptık.

    N.Ş :Bunlar keyifle sabah akşam dinlediğim şeyler.

    İ.K : Doğru.

    N.Ş : Bunların hepsini çıkarıp attım. Bütün bilgisayarları, flaş bellekleri attım.

    BUGÜN




    Nedim Şener-Soner Yalçın bağlantısı Yorumları