Tecavüz zanlısı BDP'den ihraç edildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-08-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    03-08-2011

    Tecavüz zanlısı BDP'den ihraç edildi

    Tecavüz zanlısı BDP'den ihraç edildi


    Siirt'te geçen ay bir kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan BDP üyesi Barış Meclisi temsilcisi Mahfuz Talu'nun partiden ihraç edildiği açıklandı.

    Daha önce Siirt'te yaşanan tecavüz olaylarından dolayı BDP tarafından tecavüz olaylarını kınamak amacıyla düzenlenen protestolarda boy göstererek ön saflarda tecavüz olaylarını protesto eden BDP ve barış meclisi üyesi Mahfuz Talu'nun bir kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanmasından sonra BDP, Talu'yu listeden sildi.
    BDP'de milletvekili adayı olması beklenen Talu'nun partiden ihraç edildiği açıklandı. BDP il binasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen basın toplantısında Talu'nun da katıldığı tecavüz olayının protesto edileceği açıklandı.

    Demokrasi platformu adına açıklamada bulunan Gülhan Tekin, 8 Mart'ın kadınların direnişi ve mücadelesinin bir sembolü olduğunu söyledi. Kadın ve kadın şahsında toplumu özgürlük mücadelesinde yıldırmak için her türlü şiddet baskı taciz, tecavüz ve asimilasyon politikaların yaşama geçirmek istendiğini belirten Tekin, "Bir süre önce BDP üyesi Mahfuz Talu tecavüz iddiasıyla tutuklanmıştır. Bizler sivil toplum örgütleri, siyasi partide yer alan kadınlar olarak tecavüz yapan her kim olursa olsun karşısında duracağız.

    Biz kadınlar olarak kadını obje olarak gören ve kapitalist sistemde bir metanın dışına çıkartılmaya reklamlarda porno sitelerinde toplum ahlaksızlığa teşvik edilerek politik ve ahlaki toplumu yok etmek isteyen zihniyeti bir kez daha kınıyoruz. Yıllardır eril zihniyetin kadın üzerindeki tahakkümü özelde de Kürt kadını üzerindeki ağır baskılar toplumsal bir vaka haline gelmiştir.

    Bunlar karşısındaki tutumunuz her zaman eşit özgür ahlaki ve politik toplum yaratma mücadelesi olmuştur. Kadını sadece cinsel obje olarak gören ve cinselliği tatmin etme üzerindeki bir nesne olarak yaşatan her türlü gerici, köleci ve eril zihniyeti red ediyor bu zihniyet karşısında mücadelede bunu yapan kişileri teşhir edeceğimizi ve diğer tecavüz davalarında olduğu gibi bu davanın da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz" dedi.





    Tecavüz zanlısı BDP'den ihraç edildi Yorumları