Kadın mahkumların sergisi büyük ilgi gördü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    03-08-2011

    Kadın mahkumların sergisi büyük ilgi gördü

    Kadın mahkumların sergisi büyük ilgi gördü


    Zonguldak Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan kadın mahkumlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi.

    8 kadın mahkum, Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Nakış Kursu Öğretmeni Nilgün Şentürk tarafından başlatılan dikiş-nakış kursunda yaptıkları ilk eserlerini sergileyip satışa sundu.
    Kadın mahkumların ay yıldızlı fular, sehpa örtüleri, havlular, çay tepsileri ve nakışlı çanta gibi yaklaşık 50 parça el emeği göz nuru eseri, kurs öğretmenleri Nilgün Şentürk tarafından Zonguldak Valiliği girişinde sergilenip satışa sunuldu.

    Cezaevinde temizlik maddesi ve şahsi giderlerine katkı olsun diye sergiden elde edilen gelirin satışa sunulduğunu anlatan Şentürk, el sanatlarında kadın mahkumların çok hünerli olduğunu belirterek, "Özellikle ay yıldızlı fular ilgi çekiyor.

    Buradan elde edilen gelirler kursiyerlerimizin hesabına aktarılacak. Onlar orada kantinden yiyecek-içecek ve temizlik malzemelerini parayla alıyorlar. Maddi sıkıntısı olanlar var. Mahkum kadınlarımıza katkı olsun diye böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Bunun 8 Mart"a denk gelmesi de ayrıca güzel oldu." dedi.

    Bu yıl eğitim yılı başından itibaren haftada 3 gün ceza evine giderek kurs verdiğini hatırlatan Şentürk, nakış işine ilgisi olan mahkumların çok azimli ve başarılı olduklarını kaydetti. Mahkumların sergisine büyük ilgi gösteren vatandaşlardan Makbule Gülçin, sergiden ay yıldızlı fular satın alarak, "Katkı olsun diye almak istedim. Ama yaptıklarına hayran oldum. Çok güzel şeyler yapmışlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.




    Kadın mahkumların sergisi büyük ilgi gördü Yorumları