Ankara'da 8 Mart için gelinlikli eylem   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (16:56)   Son Mesaj: 03-08-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    03-08-2011

    Ankara'da 8 Mart için gelinlikli eylem

    Ankara'da 8 Mart için gelinlikli eylem


    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği bir yürüyüş gerçekleştirildi.

    Kolej Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 500 kadar kadın Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiği kapatarak yoğun kar yağışı altında yürüyüşe geçti. "Kadına şiddete son", "Kimsenin namusu olmayacağız" gibi sloganlar atan grup "Bedenimizden, kimliğimizden, emeğimizden, başörtümüzden elinizi çekin", "8 Mart'ta isyandayız", "Kadının beyanı esastır" yazılı pankartlar taşıdılar. Kortej oluşturan grup SSK İşhanı önüne kadar yürüdü. Çevik kuvvet barikat kurarak grubun ilerlemesine izin verilmedi. Eyleme, feminist ve eşcinsellerden oluşan gruplarda destek verdi.
    Gelinlik giyen bir eylemci "Gelinlik kefenimiz olmasın", cadı kostümlü bir eylemci ise "İtaat etmiyoruz, hepimiz cadıyız" yazılı dövizler taşıdı.

    Grup adına birada yapılan açıklamada, kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığı vurgulanarak kadına yönelik şiddetin planlı ve sistematik bir şekilde ilerlediği ve bir devlet politikası olarak yürütüldüğü öne sürüldü.

    Kadın cinayetlerinin 'münferit' olmadığı ifade edilerek kadın cinayetlerin politik ve sistematik olduğu iddia edildi. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yok sayılmaması istenilen açıklamada engelli kadınlara yönelik özel önlem ve politikalar geliştirilmesi de istendi.
    Yapılan açıklamanın 'Kürtçe' olarak okunmasın ardından bir süre halay çeken grup olaysız dağıldı.







    Ankara'da 8 Mart için gelinlikli eylem Yorumları