Bahçeli: Kadın saldırıları endişe verici   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (17:36)   Son Mesaj: 03-08-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    03-08-2011

    Bahçeli: Kadın saldırıları endişe verici

    Bahçeli: Kadın saldırıları endişe verici


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Kadınlarımıza yönelik insanlıklı dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir” dedi.

    Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit, onurlu ve saygın bir yeri olması gerektiğini, bunun artmasında da herkese büyük görevler düştüğünü bildirdi. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınların ülkenin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğunu belirten Bahçeli, "Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır. Ailesine katkı sağlamak uğruna nasır tutmuş elleriyle, şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleriyle kadınlar milletimizin ruhu olmuştur" dedi.
    Bugün kadınların hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmenin çok zor olduğunu belirten Bahçeli, "Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlıklı dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir. Son derece hazin ve trajik bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır. Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen caniler tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır" dedi.

    Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılması çağrısında bulunan Bahçeli, "Kadınlara, yalnızca sözde kalan pozitif ayrımcılık iddiasında bulunanların; aymazlığı, gafleti ve tedbirsizliği suçun ve suçlunun üremesi için uygun bir ortam hazırlamaktadır. Unutmamak gerekir ki, demokrasinin uygulanmasını ve gelişmesini engelleyen etkenler ile kadın haklarının ihlal edilmesine yol açan hususlar bir ve aynıdır" dedi.

    Devlet Bahçeli kadınlara yönelik baskının, şiddetin, hakaretin, dışlanmışlığın, eşitsizliğin, bağımlığın ortadan kalkmasının gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında yer aldığını bildirdi. Bahçeli, "Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Kadın haklarının evrensel, bölünmez, vazgeçilmez, ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul eden vizyon genişliğinin yanı sıra; kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağı kuşkusuzdur" dedi.

    MHP lideri Devlet Bahçeli mesajını, "Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü"nü kutluyorum. Türk-İslam coğrafyasındaki kadınların ve bir ses bekleyen bütün hanımefendilerin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, hepsini hürmetle selamlıyorum" diye bitirdi.




    Bahçeli: Kadın saldırıları endişe verici Yorumları