JİTEM'cinin iddiaları şehit ailesini şoka soktu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (16:56)   Son Mesaj: 03-08-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 625  

    03-08-2011

    JİTEM'cinin iddiaları şehit ailesini şoka soktu

    JİTEM'cinin iddiaları şehit ailesini şoka soktu


    JİTEM'ci Ulaş Özel'in Ergenekon Savcısına verdiği 34 sayfalık ifadede Balyoz Planı karşıtı Tuğg. Bıyık'ın tasfiyesine yönelik düzenlendiği ileri sürülen 2000 yılındaki operasyonda şehit düşen uzman çavuşun ailesi şokta.

    Nevşehirli Uzman Çavuş Asım Gökmen'in acılı eşi Ayşe Gökmen iddiaların araştırılması için TBMM'de bir komisyon kurulmasını istiyor. 2000 yılında, bir Kurmay Binbaşı, bir yüzbaşı ve 4 uzman jandarmanın şahadetiyle sonuçlanan Tunceli Ovacık çatışması ile ilgili olarak itiraflarda bulunan Ulaş Özel'in açıklamalarını büyük bir dehşet içerisinde gazeteden okuduklarını söyleyen, sözü geçen çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Asım Gökmen'in eşi Ayşe Gökmen, Balyoz planı karşıtı Tuğgeneral Bıyık'ın tasfiyesine yönelik olduğu ileri sürülen operasyon ile ilgili olarak gerçekleri öğrenmek istediklerini söyledi.
    09 Ocak 2000 tarihinde Tunceli'nin Ovacık Havaçur mevkiinde MKP örgütünün kış üstlenmesine yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Asım Gökmen'in Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan eşi Ayşe Gökmen, Sabah Gazetesi'nde yer alan JİTEM ajanı Ulaş Özel'in itirafları ile büyük bir şok yaşadıklarını belirtti

    Ulaş Özel'in anlattıkları ile eşinin şehit düşmesi ile ilgili olarak bu güne kadar öğrendikleri bilgilerin örtüştüğünü söyleyen Ayşe Gökmen, "Eşimin beraberindeki bir kurmay binbaşı, bir yüzbaşı ve 3 uzman arkadaşı ile şehit oluşu bayramın ikincisi gün olmuş ve bize bayramın 3. günü haberi geldi. Asım bir arkadaşının evinde bayram için davetli bulunuyormuş. O sırada Komutanı aramış. Komutanı Asım'a 'Sen oraları çok iyi biliyorsun, sende gelirsen çok iyi olur' demiş.Misafir bulunduğu arkadaşı da Asım'a 'Gitmesen de olur, bayram izindesin, gitme.'demiş, ama Asım komutana söz verdiği için gitmiş. Teröristler bir ev gibi bir yerdelermiş, eşimle birlikte 6 kişi daha şehit düşmüş. Bize anlattıklarına göre, kar ve tipi nedeniyle ulaşamadıklarını söylediler ama gazetedeki ifadeler daha çarpıcı şekilde açıklandı. Biz şok olduk. Anlattıkları gibi uyuşuyor da. Bize tam ayrıntılı anlatılmamıştı. Bizim devletten istediğimiz bu konuyla ilgili TBMM'nde bir komisyon oluşturularak, bunların araştırılması. Madem 10 yıl sonra bu olay ortaya çıktı suçlu kim ise onun açığa çıkmasını istiyorum."dedi.

    Babası Asım Gökmen'in şehit düştüğünde 8 yaşında olan oğlu Nurullah Gökmen'de, babasının şehit düşmesine yönelik gelişmelerin tüm ayrıntılı olarak araştırılması gerektiğini söyledi.

    Şimdi 18 olan Gökmen " Haberlerdeki iddiaya göre bir suçlu var ama gerçekten bu suçlu var mı ? yok mu?,olayın aslı nedir? Gerçekten de bilinerek mi şehit edildi.? Aslı ne ise komisyon kurulsun ve araştırma yapılsın. Bize gerçekler anlatılsın, iddiaların artık dışarıda bırakılmasının gerektiğine inanıyorum. Gerçek ne ise onu öğrenmek istiyoruz, bizi tekrar yıpratmasınlar. Sadece doğrular ne ise onu söylesinler, devletimizden bize destek çıkmasını, yardımcı olmasını ve olayın aslını araştırmasını istiyoruz.Ordumuza güvenimiz tamdır, Ordumuza güveniyoruz.Ama olayın da aslı ne ise o açıklansın."diye konuştu.

    Şehit Uzman Jandarma Çavuş Asım Gökmen'in ağabeyi Fikret Gökmen' de ,ağabeyinin acısı ile o dönemde pek fazla arayıp soramadıklarını belirterek "Kardeşim Bayramın 2. günü operasyona katılmış ve şehit olmuş.bize 3. gün haber geldi.Tabi o zaman acımızın arasında pek fazla arayıp soramadık, olayın nasıl olduğunu... Sonra yanından bir uzman arkadaşı geldi.İsmini unuttuğum bir arkadaşı bize gerçekte Asım'ın o operasyona katılmasının zorunlu olmadığını, ancak kardeşimin o anda yüzbaşının yaveri olması ve onun kendinde emanetleri olduğunu belirtmesi ile operasyona katıldığını söyledi. Eğer helikopter 5 dakika erken kalkmış olsa idi, şehit düşmeyecekmiş kardeşim.Bu arada akşam saatlerine doğru helikopterin kalktığını söyleyenler var.

    Sabah gazetesindeki habere göre, operasyonun gündüz yapılmasını istemiş Ordu Komutanı. Ancak rütbesini bilmediğim komutan ise operasyonun hemen yapılmasını istediği belirtiliyor. Bu konuda TBMM'nde bir komisyon kurulup olaylar araştırılsın. Suçlular cezasını çeksin. Herkesin görevini yerine getirmesini istiyoruz. Kardeşimin çocuklarının psikolojileri bozuldu. Şok olduk bu durumda. Herkesi göreve davet ediyorum. "dedi.

    Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi,' de son zamanlarda bu tür olayların daha sık ifade edilmeye başlandığını belirterek, bunların ortaya çıkartılması için Cumhurbaşkanı ve Başbakandan denetleme kurullarını harekete geçirmesini beklediklerini söyledi. Çiftçi "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan denetleme kurullarını harekete geçirerek, Meclisten de bir araştırma komisyonu oluşturulması suretiyle, geçmişe dayanarak bu tür 6,7 ve daha çok sayıda şehitlerin verildiği olaylarla ilgili olarak araştırma yapılmasını ve ailelere bilgi verilmesinin gerektiğine inanıyorum. Ailelerin kafası karışmış durumda. Olayların nasıl olduğu, hangi saatte ve ne şekilde ekiplerin gittiği yolunda araştırma yapılmasını istiyoruz. Malum Meclisimiz her türlü işe komisyon kuruyor.

    Bu da ülkemiz için son derece önemli bir konu. Bu vatanın taşını toprağını korumak için,vatanını beklemek için gitmiş Mehmetçiklerimiz için de bir komisyon kurulmasını istiyoruz. Bu tip haberlerden sonra geçmişte karanlık odakların çok işler yaptıkları ortaya çıkıyor, bu da muhtemelen onların karanlık işlerden biri gibi görünüyor.Bu gelişmelerin aydınlatılmasını ilgililerimizden bekliyoruz"dedi.




    JİTEM'cinin iddiaları şehit ailesini şoka soktu Yorumları