Basın tasarısı, Başbakanlık'a sunuldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (16:37)   Son Mesaj: 03-08-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    03-08-2011

    Basın tasarısı, Başbakanlık'a sunuldu

    Basın tasarısı, Başbakanlık'a sunuldu


    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili haberlerinden dolayı yargı kıskacına alınan gazetecilere müjdeyi verdi. Bakan Ergin, hazırlanan tasarının Başbakanlık'a sevk edildiğini açıkladı.

    Ergin, düzenlemenin seçimlerden önce yasalaşmasını hedeflediklerini söyledi. Ergin'in verdiği bilgiye göre tasarıda basın mensuplarının en çok soruşturma geçirdiği TCK'nın 134, 285 ve 288. maddelerinde değişiklik öngörülüyor. Söz konusu maddeler 'soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı engellemeye teşebbüs' suçlarını içeriyor. Düzenleme ile "Kamu yararı açısından haber sınırları içinde kalmak suç oluşturmaz." hükmü getiriliyor. Bu durumda basın mensuplarının bir soruşturmaya ait verdikleri bilgiler kamuyu bilgilendirecek düzeyde ise suç oluşturmayacak.
    Taslak halindeki pakette yasa dışı dinlemeyle ilgili TCK'nın 132. ve 133. maddelerinde de değişikliğe gidiliyor. Yasa dışı dinlemenin cezası iki kat artırılıyor. Bu dinlemelerin basın tarafından yayımlanması halinde cezanın artırılacağı hükmü kaldırılıyor. Bu şekilde illegal dinlemeyi tamamen ortadan kaldırmak istediklerini kaydeden Ergin, "Bu değişiklik basın mensuplarını bir miktar rahatlatacaktır." dedi.




    Basın tasarısı, Başbakanlık'a sunuldu Yorumları