CHP, TRT'yi Arınç'a şikayet etti!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (16:34)   Son Mesaj: 03-08-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    03-08-2011

    CHP, TRT'yi Arınç'a şikayet etti!

    CHP, TRT'yi Arınç'a şikayet etti!


    CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk, Başbakan Yardımcısı Arınç’a, Star gazetesinin tanıtımı için 20 dakika ayıran TRT’nin, gazeteci protesto eylemini 6 saniyelik bir haber olarak vermesini sordu.

    CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"a, "Star gazetesinin tanıtımı için 20 dakika ayıran TRT"nin, gazetecilerin tutuklanması karşısında, son yılların en büyük gazeteci protesto eylemini 6 saniyelik bir haber olarak vermesi nasıl bir yayıncılık anlayışıdır" diye sordu.
    CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı"na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

    -"TRT, STAR GAZETESİNİN REKLAMINI 20 DAKİKA YAPTI, GAZETECİLERİN EYLEMİNİ GÖRMEDİ"-

    TRT Haber"in 16 Mart'ta yeni Star'ı okurlarının önüne çıkaracak olan Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nu konuk ettiğini belirten Köktürk, Başbakan Yardımcısı Arınç"tan şu sorulara yanıt istedi:

    "TRT, Star gazetesinin tanıtımı için ayırdığı 20 dakikayı, ülkemizde yayınlanan diğer gazetelerin tanıtımı için de ayıracak mıdır?

    Yeni gazetelerin tanıtımı için TRT programlarında yer ayırıyorsa, bugünlerde yayın hayatına başlayan Aydınlık gazetesi için de tanıtım programı yapılması düşünülmekte midir?

    4 Mart 2011 tarihinde 85 meslek örgütünün çağrısı ile gazeteciler Ankara ve İstanbul"da Nedim Şener ve Ahmet Şık"ın da aralarında olduğu meslektaşlarının gözaltına alınmasını, evlerinin, bürolarının aranarak belgelerine ve bilgisayarlarına el konulmasını protesto etti. Ankara"daki protesto eylemine çoğu gazeteci yaklaşık bin kişi katıldı. İstanbul"daki eylem daha büyük oldu, gazetecilerin dışında, demokratik kitle örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra binlerce vatandaş da katılmıştır. TRT ne yazık ki İstanbul'daki protesto eylemini görmemiş, Ankara'daki protesto eylemini ise 'bir grup gazeteci' diye 6 saniyede vermiştir. Star gazetesinin tanıtımı için 20 dakika ayıran TRT"nin, gazetecilerin tutuklanması karşısında, son yılların en büyük gazeteci protesto eylemini 6 saniyelik bir haber olarak vermesi nasıl bir yayıncılık anlayışıdır?"




    CHP, TRT'yi Arınç'a şikayet etti! Yorumları