Cumhurbaşkanı Gül THY'yi ziyaret etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (15:36)   Son Mesaj: 03-08-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 704  

    03-08-2011

    Cumhurbaşkanı Gül THY'yi ziyaret etti

    Cumhurbaşkanı Gül THY'yi ziyaret etti


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY ziyaret etti. Süpriz ziyaret sırasında THY Genel Müdürü Temel Kotil Cumhurbaşkanı Gül'e "Abdullah Gül yazan Barcelona ve Manchester United formaları hediye etti.

    Öğle saatlerinde THY Genel Müdürlüğü'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan brifing aldı. Kotil, ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e üzerinde "Abdullah Gül yazan Barcelona ve Manchester United formaları hediye etti. Kotil, Manchester Unitedli futbolcuların imzaladığı bir top ve Boeing 777 uçağı maketini de Gül'e takdim etti.
    THY ile gurur duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "THY'nin reklamları birkaç senedir sadece bizim kendi televizyonlarımızda değil, uluslararası büyük televizyonlarda, büyük dergilerde göğsümüzü kabartıyor gerçekten. Hepsi birbirinden güzel" dedi. Gül, uzun zamandır THY yönetim kurulu ile bir araya gelmeyi arzu ettiğini belirterek, "Büyüyen Türkiye'nin yükselen Türkiye'nin en güzel göstergelerinden en güzel simgelerinden biri de THY oldu. THY, Türkiye'nin içerde ve dışarıda simgesi haline geldi.

    Bütün büyük televizyonlarda dünyanın büyük magazinlerinde THY'nin tanıtımını gördükçe bütün Türkler hepimiz büyük bir gurur duyuyoruz. Türkiye'de uçakla seyahat edenlerin sayısının artması bu istatistikler hepimizin göğsünü gerçekten çok kabartıyor" diye konuştu.

    Türkiye'nin dış politikasında THY'nin çok ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Havacılık zor bir meslek zor bir sektör, tamamen hatasız çalışılması gereken, maksimum dikkatin sağlanması gereken ve maksimum özen gösterilmesi gereken bir alan. Tamamen profesyonel bir alan. THY'nin bu başarısının daima yükselmesini arzu ediyoruz ve şunu da söyleyeyim. Bu kadar övgüden sonra Allah nazardan da korusun diyorum" açıklamasında bulundu.






    Cumhurbaşkanı Gül THY'yi ziyaret etti Yorumları