Yaşlı kadın donmak üzereyken bulundu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (15:04)   Son Mesaj: 03-08-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    03-08-2011

    Yaşlı kadın donmak üzereyken bulundu

    Yaşlı kadın donmak üzereyken bulundu


    Bolu'nun Mengen İlçesi'nde ineklerini aramak için ormana giden ve kaybolan 84 yaşındaki yaşlı kadın 15 saatli aramadna sonra donmak üzereyken bulundu.

    Mengen'in Sarıkadılar Köyü'nde ikamet eden Hanife Sevim (84) isimli yaşlı kadın dün akşam saatlerinde ineklerini aramak için ormana gitti. Bir süre sonra ormanda kaybolan yaşlı kadından haber alınamadı. Yakınları sabaha kadar bekledikleri Hanife Sevim'in eve gelmemesi üzerine jandarma ekiplerine haber verdi.

    Sabah 10:30 sıralarında Sivil Savunma ve Jandarma ekipleri, Sarıkadılar Köyü ormanlarında yaşlı kadını aramaya başladı. Gece kar yağışının etkili olması ve hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi sonucu yaşlı kadının hayatından endişe eden ekipler, 5 saatlik arama sonucu Hanife Sevim'e ulaştılar. Geceyi ormanda geçiren yaşlı kadın, donmak üzereyken ekipler tarafından bulunup hastaneye kaldırıldı. Mengen İlçe Devlet Hastanesi'ne getirilen yaşlı kadına hemen müdahale yapıldı.
    Vucüdundaki ısı kaybı nedeniyle doktorlar ve hastane çalışanları Hanefi Sevim'i ısıtabilmek için seferber oldular. Yaşlı kadının üzerine değiştirildikten sonra battaneyilere sarındı. Müşaade odasına alınan 84 yaşındaki Hanife Sevim için odaya elektrikli ısıtıcı getirildi. Doktorların tüm müdahalesine rağmen hala kendine gelemeyen kadın, uzun süre titredi.

    Müjdeli haberi alır almaz hastaneye koşan yaşlı kadının akrabaları, "Dün akşam saatlerinde inekleri aramak için ormana gitti. Bir daha da dönmedi. Kaybolmuş. Sabah jandarmalar bulmuşlar. Gece hava buz gibiydi. Nasıl hayatta kalmış şaşırdık" dediler.

    15 saat boyunca dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veren kadının sürekli hareket halinde kalmış olabileceği, aksi halde yaşamasının mücize olduğu belirtildi.




    Yaşlı kadın donmak üzereyken bulundu Yorumları