CHP’li kadınlardan basın açıklaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-08-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    03-08-2011

    CHP’li kadınlardan basın açıklaması

    CHP’li kadınlardan basın açıklaması


    CHP Edremit İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şehit Hamdibey Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Kar ve tipi altındaki açıklamayı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sebahat Diker okudu.

    Diker, dünyadaki kadınların ortak problemlerinin başında şiddet, taciz ve ayrımcılığın geldiğini belirterek, "Bunların ortadan kalkması için eğitim yeterli değildir, çünkü bunları kadına uygulayanların arasındaki eğitimlileri yok sayamayız.
    Bugün hâlâ kadın sözlü ve fiziksel şiddet ve taciz görüyorsa, siyasi alanda yer almak istemesinin önüne kotalar konuluyorsa, töre cinayetleri ve berdeller uygulanıyorsa, sosyal hayatta önünü kesen eşleri varsa, okutulmayan kız çocukları küçük yaşta evlendiriliyorsa, tarımsal alanda çalışan kadına, erkek işçiden daha az gündelik veriliyorsa, kadın kendisine sunulan her hakkın farkında ve yolunda olmak istese de ev ve çalışma hayatında ayrımcılıkla karşı karşıyaysa bunun sebebi şimdiye kadar uygulanan yönetim ve zihniyet eksikliğidir.

    Toplumun temel direği olan kadınlarımızın önümüzdeki dönemlerde daha hakkaniyetli yaşamasını istiyor ve bunun için hep birlikte çalışıyoruz." dedi.




    CHP’li kadınlardan basın açıklaması Yorumları