Babacan: Hiçbir mesleğin imtiyazı olmamalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (14:54)   Son Mesaj: 03-08-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    03-08-2011

    Babacan: Hiçbir mesleğin imtiyazı olmamalı

    Babacan: Hiçbir mesleğin imtiyazı olmamalı


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir grup İspanyol gazetecisi ile yaptığı mülamakatta gazeteci tutuklamalarına ilişkin olarak,''Ciddi bir suç ve hiçbir mesleğin imtiyazları olmamalı” dedi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gazeteci tutuklamalarına ilişkin olarak, "Askerler, siyasetler, işverenlerin yanı sıra gazetecilerin de katıldığı bazı askeri darbeler oldu. Ciddi bir suç ve hiçbir mesleğin imtiyazları olmamalı" şeklinde konuştu.
    Babacan, Türkiye"yi ziyaret eden bir grup İspanyol gazetecisi ile yaptığı mülakatın bazı bölümleri, İspanya"nın önde gelen gazetesi El Pais tarafından yayınlandı. El Pais de, Türkiye"nin başkentindeki Avrupalı diplomatların, Babacan"ı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, özellikle Cumhurbaşkanı olması halinde, yerine gelecek ciddi bir aday olarak gördüklerini de yazdı.

    Ali Babacan da, İslam dünyasında değişimin "kaçınılmaz" olarak nitelediği mülakat sırasında "Türkiye"nin demokratikleşmesi ve başarısı"nın İslam ülkelerindeki değişim için "ilham kaynağı"nı oluşturduğunu söyledi. Babacan, bölge ülkelerinin liderlerinin değişimi kolaylaştırması gereğine de vurgu yaptı.

    -"TÜRKİYE"DE GELİR DAĞILIMI BAZI AB ÜYELERİNDEN DAHA ADİL"-

    El Pais, Türkiye"de kişi başına gelirin üç kat arttığını, Avrupa"nın 6. büyük ekonomisi haline geldiğini, enflasyonun düştüğüne dikkat çektiği ve "İşsizlik ve eşitsizlikler, Türk mucizesini gölgeliyor. Zenginliğin yanı sıra yakın bir bölümü, en yüksek geliri olan nüfusun yüzde 20"sinin elinde iken en yoksul yüzde 20"si ise sadece yüzde 5"ini kontrol ediyor" ifadelerini kullandığı haberde Babacan"ın TÜİK tarafından yayımlanan verilere açıklık getirdiğini belirtti.

    Bu çerçevede "İki uç arasındaki mesafe azalıyor. En zengin kısım, en yoksuldan sadece 8.5 kat daha zengindir halbuki Brezilya gibi yükselen ülkelerde o kısım 29 kat daha varlıklı" diyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İsveç ile karşılaştırılamayız ama Türkiye"nin gelir dağılımı, AB üyeleri Romanya ve Bulgaristan"dan daha adil" sözlerini kullandı.

    -"İLK DEFA DARBEYİ KIŞKIRTANLAR CEZALANDIRILABİLECEK"-

    Ali Babacan, El Pais"in, "Türk modelinin diğer gölgeleri ortaya çıkıyor" dediği Türkiye"deki son gazeteci tutuklamalarıyla ilişkin olarak da "Askerler, siyasetçiler, işverenlerin yanı sıra gazetecilerin de katıldığı bazı askeri darbe oldu. Ciddi bir suç söz konusu ve hiçbir mesleğin imtiyazları olmamalı" şeklinde konuştu. Babacan, "Türk tarihinin ilk defa, bir darbeyi kışkırtanlar cezalandırılabilecek. Konu, yargıçların elinde" sözlerini ekledi.

    -"AB AÇIKÇA BİZİ İSTEYİP İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEMELİ"-

    Ali Babacan, Türkiye"nin AB sürecine de değindiği mülakat sırasında "Reformlar, Türkiye için iyi bir şeydir, bu yüzden reformları uygulayacağız ancak AB bize açık bir biçimde üye devlet olarak bizi isteyip istemediğini söylemelidir" şeklinde konuştu.

    "AB"de, kamu açığı veya ticari korumaya ilişkin Maastricht kriterleri gibi Birliğin ilkelerini ihlal eden ülkeler varken Türkiye"nin ise, bunları yerine getirmek üzere olduğu"nu vurgulayan Babacan"ın, Türkiye Cumhuriyeti"nin ilk yüzyılının kutlanacağı 2023 yılında kişi başına gelirin 25 bin dolar olacağına ilişkin projeksiyonlarına dikkat çekildi.




    Babacan: Hiçbir mesleğin imtiyazı olmamalı Yorumları