Avukatlardan Kars Belediyesî'ne uyarı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (14:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 587  

    03-08-2011

    Avukatlardan Kars Belediyesî'ne uyarı!

    Avukatlardan Kars Belediyesî'ne uyarı!


    Erzurum İdare Mahkemesi’nin yıkımına “dur” demesine rağmen yıkım ihale sürecinin başlatıldığı İnsanlık Anıtı’nın sahibi heykeltıraş Mehmet Aksoy’un avukatları, Kars Belediye Başkanlığı’nı mahkeme kararına uyulması konusunda uyardı.

    Avukatlar Turgut Kazan, Aslı Kazan Gilmore ile Serdar Laçin imzasıyla Kars Belediye Başkanlığı"na gönderilen yazıda, yasaya ve hukuka "açıkça aykırı" İnsanlık Anıtı"nı yıkım kararının, Erzurum 1. İdare Mahkemesi"nce durdurulması nedeniyle ihale süreci dahil yıkıma yönelik tüm girişimlerin hukuksal ve cezai sonuçlar doğuracağı belirtildi. Belediye Başkanlığı"na sunulan 7 Şubat 2011 günlü dilekçede de ifade edildiği gibi, iptal davası ve gerektiğinde AİHM"ne yapılacak başvuru sonuçlanmadan, yıkım sürecini başlatanların sorumlu olacağı hatırlatılarak şunlar kaydetti:
    "Ancak, yasalar, uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak, Başbakanın talimatı esas alındığı için, yıkım işini ihaleye çıkardınız. Ve 7 Mart 2011 günü (yani dün) yıkım ihalesinin tekliflerini topladınız. Oysa, aynı gün Belediye Meclisi"nin yıkım kararı durdurulmuştu. UYAP"tan bu gerçeği öğrenmeniz gerekirdi. Şimdi, yasa neymiş, hukuk neymiş denildiği gibi, yargı kararı da neymiş denilebileceğini düşünerek, sizi uyarıyoruz. Karardan anlaşılacağı üzere, daha esasa bile girilmeden, Belediye Meclisi"nin yıkım konusunda bir yetkisi olmadığı belirtilerek, yürütme durdurulmuştur. Bu karar doğrultusunda, ihaleyi iptal ederek yıkıma ilişkin süreci yargılama sonuna kadar durdurmanız gerektiğini belirtiyor, aksi halde Belediye Başkanı dahil tüm ilgililer için hukuksal ve cezai sonuçlar doğacağını hatırlatıyoruz. Ayrıca, kararda yer alan Belediye Meclisi"nin yetkisiz olduğu vurgusuna bakılarak, Belediye Encümeni kanalıyla yıkımın gerçekleştirilebileceği yanlışına düşülmemesini istiyoruz."

    -BAŞBAKAN"IN AÇILIŞINI YAPTIĞI OTEL KAÇAK MI?-

    Avukatlar, Kars Belediye Başkanlığı"na gönderdikleri yazıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın aynı gün Kars"ta açılışı yaptığı otelin, iki katının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı bulunup bulunmadığı da sordular:

    "Başbakanın yıkım talimatı verdiği gün, Başbakan tarafından açılışı yapılan otelin (Dışişleri Bakanı Davutoğlu"nun Kars"ı yukarıdan seyredip "Heykel dokuya yakışmamış, yıkılmalı" dediği terası dahil) iki katının kaçak olup olmadığının, bu katlar için yıkım kararı bulunup bulunmadığının, yıkım kararı varsa açılıştan önce Başbakana duyurulup duyurulmadığının ve yıkım kararı varsa hangi gerekçelerle bugüne kadar uygulanmadığının, 1136 sayılı Avukatlık Yasası"nın 2/2. maddesi ile Bilgi Edinme Yasası"nın 4 ve 7. maddeleri uyarınca tarafımıza bildirilmesini bekliyor, takdirlerinize sunuyoruz."




    Avukatlardan Kars Belediyesî'ne uyarı! Yorumları