Halkalı'da boğularak ölen 8 kadın anıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-08-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    03-08-2011

    Halkalı'da boğularak ölen 8 kadın anıldı

    Halkalı'da boğularak ölen 8 kadın anıldı


    Halkalı'da, yaklaşık 18 ay önce yaşanan sel felaketinde, bindikleri panelvan tipi araçta boğularak ölen 8 bayan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anıldı.

    İşçi Gazetesi ve Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği adı altında, olayın yaşandığı işyeri önünde toplanan grup, attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Grup adına yapılan açıklamada, "Bundan 18 ay önce Pameks işçisi 8 emekçi kadın iş cinayeti sonucu katledildi. Günde 15 saate varan ağır çalışma koşullarında asgari ücret ve güvencesiz çalışan 8 emekçi kadının yaşamı insan değil yük taşımak için kullanılması gereken panelvan tipi bir aracın içinde son buldu. Kapalı kasalı bir yük aracıyla insanlık dışı koşullarda işyerine taşınan 8 emekçi kadın, sel sularında boğulmaya terk edildi.
    Aynı 2005 yılında Bursa Özay Tekstil'de üzerlerine fabrika kapıları kilitlenerek mesaiye bırakılan ve fabrikada çıkan yangında yanarak can veren biri hamile 5 emekçi kadın gibi. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Sömürgeye, iş cinayetlerine, güvencesiz kölece çalışma koşullarına karşı ekmek, onur ve özgürlük mücadelemizi yükseltmek için buradayız. İş cinayetleri ve sömürü kaderimiz değildir" denildi.

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.





    Halkalı'da boğularak ölen 8 kadın anıldı Yorumları