'Başbakan kadına şiddete Fransız kaldı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (14:34)   Son Mesaj: 03-08-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 715  

    03-08-2011

    'Başbakan kadına şiddete Fransız kaldı'

    'Başbakan kadına şiddete Fransız kaldı'


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Kadına yönelik şiddeti medya ve muhalefet abartıyor” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a “Fransız Tatil köyünde mi yaşıyorsun” diye tepki gösterdi.

    CHP'li Tekin, Türkiye"nin tek kadın gazetesi, "KAZETE" yaptığı açıklamada, Türkiye'nin oldum olası şiddeti yaşayan bir ülke olduğunu, yaşanan şiddetten de en büyük payı kadınların aldığını belirti. Gürsel Tekin, her dört kadından birinin eşinden yada yakınındaki erkekten şiddet gördüğüne dikkati çekti.
    Kadına şiddetin salt "fiziksel şiddetle" sınırlanamayacağını, kadının ekonomik, sosyal ve siyasal şiddetin de mağduru olduğunun altını çizen CHP"li Tekin, "Bütün bu manzara Türkiye'nin ne durumda olduğunu gösteriyor. Biz muhalefet olarak sadece kadının yaşadığı şiddetin fotoğrafını çeker, soru önergelerimizle, kanun tekliflerimizle iktidara çözüm için yol gösteririz. Sonra bu sorunlara çözüm aramak, kadınların gördüğü şiddeti önlemeye yönelik yasa çalışmalarını yapmak ve bu yasaları uygulatmak iktidarın görevidir" dedi.

    Başbakan Erdoğan"ın bugüne kadar kadına yönelik şiddeti görmezden geldiğini ve yok saydığını, ancak Türk Metal Sendikası'nın dünkü toplantısında 8 Mart nedeniyle şiddeti hatırladığını ve kınadığını kaydeden Tekin, bunu yaparken bile Başbakan'ın, kadına şiddetin medya ve muhalefetin abarttığını söylemesini ise konuya yaklaşımındaki samimiyetsizliğin bir ifadesi olarak gördüğünü söyledi.

    Tekin, Türkiye'de günde ortala 5 kadının çeşitli nedenlerle öldürülürken bu konuda medyanın ve muhalefeti konuyu abartmakla itham etmenin ise duyarsızlık ve ciddiyetsizlik örneği olarak algılanması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Kadına şiddetin giderek arttığını, savcılıklardan mahkemelerden can güvenliği isteyen kadınların bile korunamayıp eşleri, ya da eski eşleri tarafından sokak ortasında öldürüldüğü, onlarca kadınımızın, kızımızın töre, namus cinayetlerine kurban gittiği üçüncü sayfa haberi olmaktan bile çıktığını herkes görürken sayın Başbakan Fransız Tatil Köyü'nde mi yaşıyor da kadın cinayetlerinden bizleri, medyayı sorumlu tutuyor. Ama Sayın Başbakan merak etmesin tüm bunların cevabını 12 Haziran'da evde, sokakta şiddet gören, ekonominin kıskacında ezilen, olmayan hakları bile elinden alınmak istenen kadınlarımızdan sandık başında alacaktır. Şiddet mağduru, ezilen, horlanan, hakları hiçe sayılan tüm kadınlar CHP'yi iktidar yapacak. CHP iktidarında kadınlar kendilerini güvende ve özgür hissedecekler."




    'Başbakan kadına şiddete Fransız kaldı' Yorumları