Hiç gitmediği Muğla'dan gelen cezalarla sarsıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (14:07)   Son Mesaj: 03-08-2011 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    03-08-2011

    Hiç gitmediği Muğla'dan gelen cezalarla sarsıldı

    Hiç gitmediği Muğla'dan gelen cezalarla sarsıldı


    Bursa'da, geçimini meyve bahçelerinde hamallık yaparak sağlayan Adnan Aladağ, hayatında hiç gitmediği Muğla ve Denizli'den gelen trafik cezası ve telefon borçlarıyla sarsıldı.

    Kimlik bilgileri kopyalandığı belirtilen Aladağ, üzerine kayıtlı bir sabit telefon, bir internet hattı ve 5 ayrı GSM hattı bulunduğunu aktardı.
    Yıllar önce taşındığı Bursa'da, meyve bahçelerinde hamallık yaparak geçimini sağlayan 2 çocuk babası Adnan Aladağ"ın (36) başına gelenler 'pişmiş tavuğun bile başına gelmedi' dedirtecek türden. Aladağ, evine Muğla-Fethiye ve Denizli-Serinhisar vergi dairelerinden gönderilen trafik ceza takip tutanaklarını görünce şok oldu. Duruma itiraz eden talihsiz hamal, vergi dairesinden gelen 350 TL'lik ceza makbuzuyla şoke oldu.

    Tüm bunlara anlam vermeye çalışan Adnan Aladağ, bir GSM operatörü avukatı tarafından gönderilen icra takip tutanağı ile ne yapacağını şaşırdı. 6 ay içerisinde adına 5 ayrı GSM hattı, 1 sabit hat ve 1 de ADSL hattı açılan Aladağ'dan 5 bin 500 lira ödemesi istendi.

    Kimlik bilgilerinin kopyalandığı gerekçesiyle Bursa Cumhuriyet Savcılığına başvuran Adnan Aladağ, gelen ödeme emirlerine itiraz etti. Bunun üzerine savcılık Aladağ"ı Denizli ve Fethiye savcılıklarına yönlendirdi. Aylık 500 lira ile geçimini güçlükle sağlayabildiğini belirten Adnan Aladağ, "Hayatımda hiç arabam olmadı. Ne Denizli"ye ne de Fethiye"ye gittim. Şimdi bu paraları ödemem isteniyor, zor durumdayım. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bu olay ailemi sarstı. Eşim bile Denizli ve Muğla'ya gitmediğime inansa bile yine de şüpheleniyor. Çocuklarımın bile psikolojisi bozuldu." dedi.

    Adnan Aladağ"ın sorunlarını dinleyen Avukat Mehmet Oruç ise şunları söyledi: "Burası Türkiye insanın başına her an her şey gelebilir. Adnan Aladağ"a hayatında hiç gitmediği yerlerden trafik cezaları ve telefon faturalarından kaynaklı icra takibi geliyor. Kendisine itaraz etmiş savcılık tarafından evraklar Denizli ve Fethiye"ye gönderilmiş o evraklarında ne olduğu meçhul, maddi geliri uygun olmadığı için cezaların geldiği şehirlere gidip takip edemiyor. Kendisi yanlışlığı düzeltmek için Muğla ve Denizli'ye gidecek yol parası bile bulamıyor. Gitse çocuklarının geçimi aksayacak."






    Hiç gitmediği Muğla'dan gelen cezalarla sarsıldı Yorumları