Adana'da münibüs esnafı kontak kapattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (13:54)   Son Mesaj: 03-08-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    03-08-2011

    Adana'da münibüs esnafı kontak kapattı

    Adana'da münibüs esnafı kontak kapattı


    Adana'da şehiriçi ulaşımı sağlayan bir grup minibüs esnafı, güzergahlarının değiştirilmesini protesto etti. Ulus caddesi Taşköprü civarında kontak kapatan minibüsçülerin 30 dakika süren eylemi şehiriçi trafiğini de kilitledi.

    Eylemci minibüsçüler, merkez Seyhan ilçesi Taşköprü civarına geldiklerinde araçlarının kontaklarını kapattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz'ı çağıran minibüsçüler, Vali İlhan Atış'a da seslendi.
    Bir süre slogan atan minibüsçüler, güzergahlarının bazı kooperatiflere satıldığını ve buradan gelir elde edildiğini belirterek tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hatlar vermesini eleştiren minibüsçüleri polisler de sakinleştiremedi.

    Bazıları araçlarının üzerine çıkarak protesto eylemine destek verirken trafik polisleri de yol kapatan araçların plakalarını tek tek alarak ceza kesti.

    Yaklaşık 30 dakika süren eylem boyunca şehiriçi trafiği de altüst oldu. Şehir merkezinin ana arteri konumundaki caddedeki eylemi polis minibüsçüleri "Başkan Zihni Aldırmaz'la sizi görüştüreceğiz" diye ikna etmeyi başardı.




    Adana'da münibüs esnafı kontak kapattı Yorumları