Asker eşleri Anıtkabir'e çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-08-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    03-08-2011

    Asker eşleri Anıtkabir'e çıktı

    Asker eşleri Anıtkabir'e çıktı


    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in eşi Nurdan Koşaner başkanlığındaki general, amiral, subay, astsubay ve uzman erbaş eşleriyle kadın sivil memurlardan oluşan heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geleneksel gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti kapsamında, Nurdan Koşaner başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.
    Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Nurdan Koşaner, deftere şunları yazdı:

    ''Yüce Atatürk, tüm dünyaya örnek olacak şekilde sosyal ve siyasal hayatta hak ettiği yere kavuşturduğun Türk kadınları ve en büyük eserin Cumhuriyeti ve onun değerlerine yürekten inanan asker eşleri olarak, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle manevi huzurunda bulunmanın haklı gururunu ve kıvancını yaşıyoruz.

    Bizler, asker eşine daima destek olan bir hayat arkadaşı, evlatlarımıza vatan, millet ve hizmet sevgisi aşılayan bir anne ve Cumhuriyete gönül veren Türk kadını olarak, taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle ilke ve devrimlerinin rehberliğinde yürümeye devam edeceğiz.

    Minnet ve şükran duygularımızla huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun.''

    Nurdan Koşaner ve beraberindeki heyet, daha sonra İsmet İnönü'nün lahdini de ziyaret ederek çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.




    Asker eşleri Anıtkabir'e çıktı Yorumları