Kadın Partisi Başkanı'ndan kadınlar mesajı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (12:34)   Son Mesaj: 03-08-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 606  

    03-08-2011

    Kadın Partisi Başkanı'ndan kadınlar mesajı

    Kadın Partisi Başkanı'ndan kadınlar mesajı


    Kadınlar Partisi Girişimi Kurucu Başkanı Benal Yazgan, kadınların sosyal ve siyasal alandan her geçen gün biraz daha dışlandığını belirtti.

    Yazgan, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kadınların namus, töre ve çeşitli nedenlerle öldürüldüğünü, siyasetin de buna sessiz kaldığını ifade ederek, kadınlara karşı her türlü şiddet, cinsel taciz ve onur kırıcı davranışı benimseyen toplumsal zihniyetin kalıcı hale gelmeye başladığını kaydetti.
    Türkiye'de hala pek çok bölgede kız çocuklarının okula dahi gönderilmediğine işaret eden Yazgan, ''Kadın sosyal ve siyasal alandan her geçen gün biraz daha dışlanıyor. İşsizlik, yoksulluk ve dışlanmışlık kadınlar için normal kabul ediliyor'' ifadesine yer verdi.

    Yazgan, Kadın Partisi Girişimi olarak kadınlara yönelik olumsuzlukları değiştirmek, kadın olarak var olmak için siyasete müdahale etmek istediklerini de dile getirdi.




    Kadın Partisi Başkanı'ndan kadınlar mesajı Yorumları