CHP iktidarında her yıl 800 bin kişiye iş!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (13:36)   Son Mesaj: 03-08-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    03-08-2011

    CHP iktidarında her yıl 800 bin kişiye iş!

    CHP iktidarında her yıl 800 bin kişiye iş!


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, AKP’nin, iktidara geldiğinden bu yana işsizlik sorununu çözemediğini ifade ederek “CHP iktidarında her yıl 800 bin kişiye iş yaratacak'' dedi.

    Güneş, yaptığı yazılı açıklamada Hükümet"in ekonomik politikalardaki performansıyla övünmesine karşın ortada övünülecek bir durum olmadığını, ABD"deki işsizlik rakamının son 3 yılın en düşük düzeyine inmesine karşın Türkiye"de işsizliğin bir türlü kriz öncesi düzeye inmediğini kaydeden Güneş, "Demek ki, Hükümet ekonomik toparlanmayı sanıldığı kadar hızlı sağlayamamış" dedi.
    Güneş, yükselen petrol fiyatlarının da dış açığa neden olduğunu, ayrıca hayatı giderek daha pahalı hale getirdiğini de belirtirken tedbir alınmaması durumunda işsizliğin artabileceği uyarısında bulunarak "İşsizlik konusunda bu Hükümet sanki engelli. Elinden hiçbir şey gelmiyor, yapamıyor. Çünkü işsizlik konusunda hiçbir projeleri yok" dedi.

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2003 ve 2006 yılında verilmesi gereken zamlar verilmeyince bazı hak sahipleri dava açtığını, dava açanların şimdi haklarını kazandıklarını ifade eden Güneş, "Böylece mahkeme kararıyla ortaya çıktı ki, emekli bu iktidarda hakkını tam olarak alamamış. CHP iktidarında emekliler hem enflasyon kadar zam hem de ekonomik gelişmeden pay alacak" ifadelerine yer verdi.

    AKP"nin, işsizlerin ve yoksulların oyunu alarak iktidara gelmesine karşın işsizliğin düşmediğini, yoksullar için kalıcı bir sosyal devlet kurumunun oluşturulmadığını kaydederek şöyle dedi:

    "Şimdi Aile Sigortasıyla bunu CHP yapacak diye de neredeyse AKP"liler yerlere yatıp dövünecekler. Türlü bahaneler, engeller sıralıyorlar. Tıpkı işsizliğe çözüm getirememeleri gibi. Tekrarla belirtelim, CHP iktidarında her yıl 800 bin kişiye iş yaratacak. Az değil, 4 yılda 2,5 milyon işsizi ekonomik sıkıntılardan kurtulacak ve 10 milyonluk kesim rahat bir nefes alacak. Çünkü CHP borçlanarak ithal eden bir ekonomi değil, üretip ihraç eden bir ekonomik modeli yaratacaktır. Böylece kaynaklarımızdan haramiler değil, halkımız yararlanacak."




    CHP iktidarında her yıl 800 bin kişiye iş! Yorumları