Zeybek'in Başbakanlık sözlerine Topçu'dan yanıt   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (13:36)   Son Mesaj: 03-08-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    03-08-2011

    Zeybek'in Başbakanlık sözlerine Topçu'dan yanıt

    Zeybek'in Başbakanlık sözlerine Topçu'dan yanıt


    Namık Kemal Zeybek'in, BBP, Sadet Partisi, Türkiye Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak çalışmalarının sürüdüğü ve bu ittifakın Başbakan adayı olduğu sözlerine BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu sert yanıt verdi.

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesi ittifak arayışlarına ilişkin, ''Bir başbakan çıkaracak ittifakın çatısı BBP'dir ve iktidar sinerjisini oluşturacak tek parti de BBP'dir'' dedi.
    Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle Türkiye'nin önünde güvenlik, özgürlük, demokrasi, işsizlik ve refah sorunlarının bulunduğunu belirterek, referandum sürecinden sonra 20 ilde düzenledikleri ''buluşma'' programları ile halkın sorunlarını dinlediklerini söyledi.

    Önümüzdeki seçimlerde partisinin köylüyle, çiftçiyle, esnafla, öğrenciyle, sanayiciyle toplumun her kesimiyle bir ittifak kurmayı amaçladıklarını anlatan Topçu, ''Asıl ittifak milletin hayrına olan ve milletle yapılan bir ittifaktır'' diye konuştu.

    Topçu, ittifak anlayışlarının Türkiye'de yaşayan insanların mutlu, huzurlu, güvenli, özgür ve 24 saat kesintisiz demokrasi anlayışı içerisinde yönetilmesi olduğunu ifade etti.

    BBP kadroları olarak milleti kandırmayacaklarını ve onlara en iyi hizmeti vermeyi şiar edindiklerini belirten Topçu, BBP'nin milletin sesi ve temsilcisi olmaya devam edeceğini kaydetti.

    Yalçın Topçu, referandum süreci sonrasında, baraj problemi yaşayan partilerin seçimlerde bir ittifak yapması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatarak, ''Bizim savunduğumuz bir ittifaktan öte milletin hayrına olacak bir iktidar projesidir. Bizim temel felsefemiz budur'' ifadelerini kullandı.

    Saadet Partisi'nin merhum lideri Necmettin Erbakan'la da bu konuya ilişkin görüşmelerde bulunduğunu vurgulayan Topçu, BBP'nin kendi penceresinde ittifaka bakış açısını da Erbakan'a anlattıklarını söyledi.

    ''MİLLETİN FAYDASINA BİR BİRLİKTELİK GÖRÜRSEK DE KOMPLEKS YAPMAYIZ''

    Topçu, Türkiye'de 1600 teşkilatı bulunan ve dinamik bir yapıya sahip bir parti olduklarını ifade ederek, Türkiye'nin Doğu, Batı, Kuzey ve Güney'inde var olan bir parti ve her evin ikinci partisi olduklarını savundu. Yapılan anketlerinde kendilerini doğruladığını öne süren Topçu, şöyle konuştu:

    ''Şu anda partimiz kendi amblemi ve tek başına seçimlere girecek güçtedir. Şu anda milletvekili adaylarımızı belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Ama milletin faydasına bir birliktelik görürsek de kompleks yapmayız. Başbakan adayımızı, bakan adaylarımızı, ilkelerimizi, projelerimizi ortaya koyarız, seçimlere öyle gideriz. Milletin hayrına olan alternatif bir iktidar projesi hazırlarız. Yani biz; ikbale matuf bir birliktelik değil, iktidara matuf bir birlikteliğe varız.''

    İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

    Topçu, Namık Kemal Zeybek'in, BBP, Sadet Partisi, Türkiye Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak çalışmalarının sürüdüğü ve bu ittifakın Başbakan adayının da kendisinin olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin de, ''Bir başbakan çıkaracak ittifakın çatısı BBP'dir ve iktidar sinerjisini oluşturacak tek parti de BBP'dir'' dedi.




    Zeybek'in Başbakanlık sözlerine Topçu'dan yanıt Yorumları