CHP'li Topuz: Kadın ve erkek eşit değil   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (13:38)   Son Mesaj: 03-08-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    03-08-2011

    CHP'li Topuz: Kadın ve erkek eşit değil

    CHP'li Topuz: Kadın ve erkek eşit değil


    CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Kadınlarımız ne çalışma yaşamında ne okulda ne de sokakta eşit” dedi.

    "Kadınlarımız yasalar önünde eşit haklara sahip olmasına karşın, gündelik yaşamda bu hakların tam olarak kullanamamaktadırlar. Kadınlarımız ne çalışma yaşamında ne okulda ne de sokakta eşit değildirler. İşte bu nokrada 8 Mart eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olarak, bütün dünya için bu çok önemli bir tarihtir."
    Eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş yaşamına kadar pek çok alanda kadınların hâlâ çeşitli sorunlarla karşılaştığına işaret eden Topuz, şöyle dedi:

    "Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi temel önceliğimiz olmalıdır. Ayrımcılığın önlendiği, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yaşamın her alanında daha çok yer aldığı bir dünya oluşturmalıyız."




    CHP'li Topuz: Kadın ve erkek eşit değil Yorumları