CHP'li Güneş: AKP aldığı oylara ihanet etmiştir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (13:38)   Son Mesaj: 03-08-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 890  

    03-08-2011

    CHP'li Güneş: AKP aldığı oylara ihanet etmiştir

    CHP'li Güneş: AKP aldığı oylara ihanet  etmiştir


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, iktidarın, ''oylarını aldığı emekliye, işsize ve yoksula ihanet ettiğini'' savundu.

    Güneş, yazılı açıklamasında, Hükümetin ekonomi politikalarındaki performansıyla övündüğünü, ancak ortada övünülecek bir durum olmadığını belirtti.
    ABD'de işsizlik oranının son 3 yılın en düşük düzeyi olan yüzde 9'a indiğini, Türkiye'de ise bir türlü kriz öncesi düzeye inilemediğini ileri süren Güneş, şunları kaydetti:

    ''Demek ki hükümet ekonomik toparlanmayı sanıldığı kadar hızlı sağlayamamış. Hükümeti bir başka konuda daha uyarmak istiyoruz. Petrol fiyatlarının müthiş bir dış açığa neden olduğunu, ayrıca enflasyonist etkisi olacağını hemen herkes biliyor. Hayatı giderek daha pahalı hale getirdiği, dar gelirli vatandaşları hem ısınma, hem de ulaştırma maliyetleri açısından zorladığı da ortada... İşsizlik konusunda bu hükümet sanki engelli. Elinden hiçbir şey gelmiyor, yapamıyor. Çünkü işsizlik konusunda hiçbir projeleri yok.

    Bir başka konu da emekliler. 2003 ve 2006 yılında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine verilmesi gereken zamlar verilmeyince bazı hak sahipleri dava açmıştı. Şimdi bu davaları açanlar davalarını kazandıkları için haklarını alıyor. Dava açan herkes de bu haktan yararlanacak. Böylece mahkeme kararıyla ortaya çıktı ki emekli, bu iktidarda hakkını tam olarak alamamış. CHP iktidarında emekliler hem enflasyon kadar zam hem de ekonomik gelişmeden pay alacak.''

    Hükümetin işsizlerin ve yoksulların oyunu alarak iktidara geldiğini belirten Güneş, ''Oysa iktidara geldiğinden bu yana aldığı bu oylara ihanet etti. İşsizlik oranı düşmedi. Yoksullar için ciddi, kalıcı bir sosyal devlet kurumu oluşturamadı'' ifadelerini kullandı.

    Güneş, iktidarlarında her yıl 800 bin kişiye iş imkanı yaratacaklarını da savundu.




    CHP'li Güneş: AKP aldığı oylara ihanet etmiştir Yorumları