Hakkari'de okullara kar tatili   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (11:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-08-2011

    Hakkari'de okullara kar tatili

    Hakkari'de okullara kar tatili


    Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, 131 köy ile 367 mezra yolu ulaşıma kapandı, okullar 2 gün tatil edildi.

    İl genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Toprak evlerde ikamet eden vatandaşlar evlerinin damlarındaki karı temizleme telaşı içerisine düşerken, park halindeki araçlar ise adeta görünmez hale geldi.
    Karayolları Hakkari 114. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayoluna çığ düşmesi sonucu ulaşımın sağlanamadığını belirterek çığ tehlikesi nedeniyle karla mücadele çalışmalarının yapılamadığını bildirdi.

    İl Özel İdaresi yetkilileri ise, il genelinde 131 köy ile 367 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, yolların açılması için yağışların durmasını beklediklerini ifade etti.

    Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri de yağışların 2 gün daha devam edeceğini belirterek, ilde kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığını, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştığını belirtti.

    Hakkari Valisi Muammer Türker, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

    Öte yandan, BDP tarafından yapılması planlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlamaları ise yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildi.





    Hakkari'de okullara kar tatili Yorumları