İşçi Partisi'nden Ak Parti'ye tehdit   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-08-2011 (09:58)   Son Mesaj: 03-08-2011 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    03-08-2011

    İşçi Partisi'nden Ak Parti'ye tehdit

    İşçi Partisi'nden Ak Parti'ye tehdit


    İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, Doğu Perinçek'in sabah saat 09.00'a kadar hücreden çıkartılıp koğuşa alınmadığı taktirde Türkiye'yi AK Parti'nin başına yıkacaklarını iddia ederek, tehditler savurdu.

    Özbey, bütün olacaklardan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sorumlu olacağını söyledi.
    Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan Doğu Perinçek'in yeniden hücreye konulduğu gerekçesiyle İP Genel Merkezi önünde toplanan bir grup partili eylem yaptı. Genel Merkez önünde akşam saatlerinde toplanan partililer slogan atarak durumu protesto ederken, basın açıklaması yapan İP Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey tehditler savurdu. Doğu Perinçek'in yeniden hücreye kapatıldığını söyleyen Özbey, "Geçen hafta Perşembe günü kanuna aykırı olarak genel başkanımız 9 metrekarelik insanın yaşaması imkansız bulunan bir hücreye kapatılmıştı. Kanuna aykırı olarak ve Anayasa çiğnenerek hücreye atılmıştı. Ertesi sabah Silivri Cumhuriyet Başsavcısı bir hata yaptık, özür diliyoruz diyerek hücre hapsine son vermiş ve genel başkanımızı yeniden koğuşa alınmıştı" dedi.

    Bugün akşam saatlerinde görevli infaz koruma memurları Perinçek'i yeniden hücreye götürdüklerini belirten Özbey, "Genel Başkanvekilimiz yarım saat önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir telefon görüşmesi yapmıştır.Bu görüşmede kanunsuzluğa ve gerici uygulamaya son verilmesini aksi takdirde Türkiye'yi başlarına yıkacağımızı söylemiştir. Adalet Bakanı buna cevaben konudan haberdar olmadığını ve araştıracağının sözünü vermiştir. Buradan Adalet Bakanı Ergin'i uyarıyoruz. Genel Başkanvekilimize verdiği sözü tutsun. Sabah saat 09.00'a kadar süre veriyoruz. Eğer Doğu Perinçek 09.00'a kadar hücreden çıkartılıp koğuşuna alınmadığı takdirde bu Türkiye'yi AK Parti'nin başına yıkacağız" diye konuştu.

    Doğu Perinçek'in hücreden alınıp koğuşuna götürülmediği takdirde bütün olacaklardan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in sorumlu olduğunu iddia eden Özbey, "Silivri Cumhuriyet Savcısını da, yöneticilerini de uyarıyoruz" diye konuştu.




    İşçi Partisi'nden Ak Parti'ye tehdit Yorumları