Vali Mutlu'dan 'kar tatili' için açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (00:56)   Son Mesaj: 03-08-2011 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    03-08-2011

    Vali Mutlu'dan 'kar tatili' için açıklama

    Vali Mutlu'dan 'kar tatili' için açıklama


    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, özellikle gece geç saatlerden itibaren poyraz fırtınasının 80-100 kilometreye kadar etkili olacağını belirterek, okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili sorulara cevap verdi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, özellikle gece geç saatlerden itibaren poyraz fırtınasının 80-100 kilometreye kadar etkili olacağını belirterek, ''Bütün kurumlarımızla bu etkili hava şartlarını takip edeceğiz'' dedi.
    Vali Mutlu, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici ve Motorize Ekipler Amirliğinde, şehit polis memuru Mustafa Yurter'in cenaze töreninden sonra, İstanbul'da önümüzdeki günlerde beklenen hava koşullarıyla ilgili bilgi verdi.

    ''Bütün kurumlarımızla bu etkili hava şartlarını takip edeceğiz. Özellikle bu gece ilerleyen saatlerden itibaren poyraz fırtınası 80-100 kilometreye kadar etkili olacak. İstanbul'umuz yarın soğuk bir hava dalgası tesiri altında kalacak'' diyen Mutlu, İstanbul'un mevcut hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi konusunda bütün tedbirin alındığını söyledi.

    Mutlu, ''İstanbul'umuz artık bu soğuk hava şartlarıyla ilgili nasıl tedbir alması gerektiğini biliyor. Biz kamu kuruluşları olarak, bununla ilgili her türlü düzenlemeyi yapacağız ama arzu ettiğimiz şey şu: Özellikle vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça, mümkün mertebe özel araçlarını kullanmamaları, trafiğe yoğun bir şekilde özel araçlarıyla çıkmamaları, toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları. Bu arada araçlarında zincir, takoz, çekme halatı gibi malzemeleri mutlak surette bulundurmaları lazım'' şeklinde konuştu.

    Kar yağışının şu an Çatalca'da başladığını, kent genelinde ise gece saatlerinden itibaren etkisini göstereceğini belirten Mutlu, şöyle konuştu:

    ''Ümit ediyoruz çok etkili olmaz. Ama bizim en kötüsüne göre hazırlık yapmamız lazım. Amatör balıkçılarımızın, küçük balıkçılarımızın bu hava şartları nedeniyle gerekli tedbirlerini almaları ve uygun yerlerde beklemeleri lazım. Bu tür tedbirleri paylaşmak istiyoruz. Biz de AKOM'la birlikte koordineli bir şekilde takip edeceğiz.

    "Okullar tatil edilmeyecek"

    Şu aşamada okullarımızın tatil edilmesi, özürlü vatandaşlarımızla ilgili ilave tedbir almayı düşünmüyoruz. Yarından itibaren ne derece etkili olacaksa, buna göre belki ilave tedbir düşünürsek kamuoyuyla da süratle paylaşacağız.''




    Vali Mutlu'dan 'kar tatili' için açıklama Yorumları