İnternette ava giderken avlandlılar!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-07-2011 (20:08)   Son Mesaj: 03-07-2011 (20:08)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    03-07-2011

    İnternette ava giderken avlandlılar!

    İnternette ava giderken avlandlılar!


    Ankara polisi, kurdukları internet sitesi üzerinden "jigolo" adaylarını dolandıran bir şebekeye baskın yaptı. Kısa ve kolay yoldan köşeyi dönmek isteyen jigolo adayları ava giderken fena avlandı.

    Jigolo olmak isteyen kişileri ise bir temizlik şirketinde aylık 700 TL maaşla çalışan Timur A'nın dolandırdığı ortaya çıktı.
    Soruşturmada 100 gencin jigolo olup çok para kazanma hayali ile dolandırıldığı tespit edildi

    Sanal dünyada suçluları takip eden bilişim polisleri bir jigolo sitesi tarafından dolandırıldığını öne sürerek savcılığa başvuran mağdurların şikâyeti üzerine çalışma başlattı.

    Mahkeme kararı ile söz konusu internet sitesi takibe alındı. Bir ay süren takipte jigolo adayları üzerinden para kazanan şebekenin varlığı deşifre edildi.

    Operasyonda Yasin K. ile yardımcısı Ferda Ç. gözaltına alındı. Söz konusu sitenin tasarımını Yasin K'nin yaptığı Ferda Ç'nin ise mağdurları aradığı tespit edildi.

    100 kişiyi tuzağa düşürdüler

    Emniyette çapraz sorguya alınan Yasin K'nin verdiği bir bilgi şebekenin iki kişiyle sınırlı olmadığını ortaya çıkardı. Savcılık koordinesinde soruşturma genişletildi. Sitedeki hesap numaraları ile şüphelilerin telefon dökümleri mercek altına alındı.

    Polis, yeni deliller elde edince operasyonun ikinci aşamasına geçti. Soruşturmanın devamında bir temizlik şirketinde teknisyen olarak çalışan Timur A. ile Nuray K. adlı kişiler gözaltına alındı.

    Timur A'nın şebekeyi yönettiği ve jigolo adaylarının hesap numaralarına yatırdığı paraları çektiği belirlendi. Soruşturmada Nuray K'nin de Timur A. ile birlikte hareket ettiği saptandı.

    Polis şebekeyi izlediği bir aylık dönemde jigolo olmak isteyen yaklaşık 100 kişinin şebekenin tuzağına düştüğünü ortaya çıkarttı. Emniyette sorgulanan Timur A. ile Nuray K. suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar "dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

    Telefon bırakan yandı

    Planlı çalışmada şebekenin jigolo adaylarını nasıl dolandırdığı bir bir tespit edildi. Yaşlı kadınlarla birlikte olup bu işten 700 ila 1000 lira arası para kazanacaklarını düşünen gençlerin, söz konusu web sitesine "randevu başına" peşin para yatırmak üzere anlaşma yaptıkları belirlendi.

    Aday gençler site yöneticilerinden cep telefonlarına gelen "randevu ayarlandı" mesajından sonra sitede belirtilen banka hesaplarına 50 ila 200 lira arasında ön ödeme yaptı. Ardından kadınlarla ilişkiye girecekleri söylenen buluşma adreslerine gittiklerinde dolandırıldıklarını anladılar.

    Gittikleri adreslerin hepsi sahte çıkınca mağdurlar soluğu savcılıkta aldı. Bu yolla dolandırıldığı anlaşılan 100'e yakın jigolo adayından 15'i savcılığa gidip şikâyetçi oldu.

    Parayı yatırdım arayan soran olmadı

    Mağdurlardan E P. emniyette verdiği ifadede, siteye girerek profil oluşturduğunu ve bu profil işleminden bir gün sonra cep telefonunu bir kadının aradığını söyledi.

    E.P. web sitesinde bulunan bayanlarla birlikte olması karşılığında ücret alacağını ve Yasin K'nın hesabına 200 TL yatırdığını öne sürdü. E.P, "Söylenen hesaba para yatırdıktan sonra beni arayan soran olmadı. Beni arayan kadını cepten aradım ancak telefonu sürekli kapalıydı" dedi.

    Aylık 5 bin lira kazanmak ister misiniz?

    Polis tarafından düzenlenen fezlekede baskın sonrası kapanan sitenin giriş sayfasında bulunan bilgiler yer aldı. Sitenin giriş sayfasında 'Tatilinizi yalnız geçirmeyin', "Aylık 5 bin TL kazanmak ister misiniz?" ifadeleri yer alıyor ve jigoloların sözde birlikte olacağı kadınların resimleri bulunuyor.

    Jigolo kataloğuna erişim için üyelik istenirken internet sitesinin hedefinin müşteri ve jigoloların yüzde 100 memnuniyeti olduğuna dikkat çekiliyor.

    BUGÜN





    İnternette ava giderken avlandlılar! Yorumları