Tamaylıgil : Kadın dostu iktidar geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-07-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-07-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    03-07-2011

    Tamaylıgil : Kadın dostu iktidar geliyor

    Tamaylıgil : Kadın dostu iktidar geliyor


    CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, ''Kadın dostu belediyelerimiz var. Kadın dostu iktidar da 13 Haziranda gerçekleşecek'' dedi.

    Tamaylıgil, İzmir Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ''Kadın ve Siyaset'' konulu konferans verdi.
    Türk kadınlarının ''Cumhuriyet çocukları'' olduğunu ifade eden Tamaylıgil, ''Birileri zaman zaman kendini bilmezce 'Bunlar bir tornadan çıkmıştır' dese de biz laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan kadınlarız. Bir tornadan çıkmaktan da gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

    Tamaylıgil, son 7 yılda kadına yönelik şiddetin ''yüzde 1400 oranında'' arttığını, yükselen işsizlik oranlarının da en büyük mağdurunun kadın olduğunu ifade etti.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kadınların istihdama katılımı konusundaki bir soruya ''Eşleri iş buldu, kadının çalışmasına ne gerek var?'' diye cevap verdiğini, bu konuşmanın iktidarın kadına bakış açısını ortaya koyduğunu öne süren Tamaylıgil, şunları söyledi:

    ''Kadının çok ağır görevleri var. Ancak bu görev ve sorumlulukları karşısında baktığımızda sosyal ve ekonomik hayattaki durumu çok acı. Ekonomide dünyada ilk 20'de olan ülkemiz, kadın eşitliği konusunda 134 ülke arasında 126. sırada. Dolar milyarderlerimiz artıyor ama yoksulluğun en büyük yükünü de kadınlarımız çekiyor. İktidarda yoksullukla mücadele isteği yok. CHP iktidara geldiğinde sosyal devlet olma yükümlüğünü yerine getirecek.''

    Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki gelişmelerin halkların ''demokrasi ve refah'' talebinden kaynaklandığını dile getiren Tamaylıgil, demokrasi ve refah isteyen halkların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni, yargının ve basın mensuplarının baskı altında tutulmadığı bir Türkiye'yi örnek aldığını belirtti.

    Tamaylıgil, Türkiye'de CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen ''kadın dostu belediyeler'' olduğunu ifade ederek, ''Kadın dostu iktidar da 13 Haziranda gerçekleşecek'' diye konuştu.




    Tamaylıgil : Kadın dostu iktidar geliyor Yorumları