'Ucube'nin yıkım ihalesi yapıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-07-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-07-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    03-07-2011

    'Ucube'nin yıkım ihalesi yapıldı

    'Ucube'nin yıkım ihalesi yapıldı


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ucube’ olarak nitelediği ve yıkılmasını istediği Kars’taki ‘İnsanlık Anıtı’ heykeliyle ilgili yıkım ihalesi Belediye Toplantı Salonu'nda yapıldı.

    Uzun zamandan beri gündemi meşgul eden 'ucube'nin ihalesi bugün Belediye Toplantı Salonu'nda yapıldı. İhaleye 6 firma katıldı. 3 firmanın ise çekildiği kaydedildi.
    Belediye Toplantı Salonu'nda yapılanan ihaleye 2 Kars'tan 4 Kars dışından firma katıldı. Firmaların verdiği zarflar firma yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda zarflar Kars Belediye Teknik başkan Yardımcısı Zafer Arslanoğlu Başkanlığı'nda 5 kişiden oluşan ihale komisyonu huzurunda yapıldı.

    İnsanlık Anıtı'nın kaldırılması ihalesine Ekin Yapı, Şimşekoğlu Yapı İnşaat, Avşin İnşaat, Gensa İnşaat, Torbey İnşaat ve Makropan Silo Yapı katıldı. teklif zarfaları firma yetkilileri nezaretinde açıldı.

    İhaleye katılan firmalardan Ekin Yapı 478 bin TL., Şimşekoğlu Yapı İnşaat 414 bin TL:, Avşin İnşaat 272 bin TL., Gensa İnşaat 225 bin TL., Torbey İnşaat 581 bin 525 TL. ve Makropen Yapı 735 bin 251 TL. fiyat verdi. İnsanlık Anıtı ihalesinin yaklaşık maliyeti ise 381,500 TL. idi. Bu rakama göre en düşük fiyatı Gensa İnşaat 225 bin TL. ile vermiş oldu.

    İhale Komisyonu Başkanı ve Kars Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Zafer Arslanoğlu, yaptığı açıklamada verilen fiyatların değerlendirileceğini söyledi. Arslanoğlu; "İhaleye 6 firma katıldı. Teklif zarflarını firma yetkilileri karşısında açtık. Firmaların verdiği fiyatlar hep birlikte gördük. Önümüzdeki günlerde durum değerlendirmesi yaparak hangi firmada ihalenin kaldığını açıklayacağız" dedi.

    İhalesi yapılan İnsanlık Anıtı'na en düşük fiyatı ise Gensa İnşaat verdi. Önümüzdeki günlerde yapılan durum değerlendirmesinden sonra ihaleyi alan firma belli olacak.







    'Ucube'nin yıkım ihalesi yapıldı Yorumları