Mehmet Ali Şahin de 'son kez' dedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-07-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-07-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    03-07-2011

    Mehmet Ali Şahin de 'son kez' dedi

    Mehmet Ali Şahin de 'son kez' dedi


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçimlerde Karabük'ten aday olacağı yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi. Böyle bir beklentisi olmadığını açıklayan Şahin, son kez aday olacağını belirtti.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, önümüzdeki seçimler için "Bu benim partide son adaylığım olacak" dedi.
    TBMM makamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Karabük Temsilcisi Yasin Erdem ve Kanal 78 Genel Müdürü Ayşe Çınar'ı kabul eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçimlerde Karabük'ten aday olacağı yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi. Kendisinin böyle bir talebinin olmadığını ve böyle bir beklentisinin de olmadığını ifade eden Şahin, "Benim nereden aday olacağıma partimizin yetkili organları karar verir. Ben 3 dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamento görev yapmıştım. 2007 seçimleri öncesi Başbakanımız ve Genel Başkanımız benim Antalya'dan aday olmamı uygun gördüler. Böyle bir talep var Antalya'da size ihtiyaç var dediler. Bende Antalya'dan aday oldum. Antalyalılar da bana sahip çıkarak, parlamentoya gönderdiler. Biz o seçimlerde Antalya'da birinci parti olduk. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerde bende sayın Başbakan gibiyim. Bizim tüzüğümüze göre Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) bir kişi üst üste 3 defa milletvekili adayı olabilir. Bu benim partide son adaylığım olacak. Sayın Başbakan'da aynı şeyi söylemişti. Ben şuan Antalya Milletvekiliyim ve Antalya Milletvekili adaylığı için başvuracağım.

    Ama Başbakanımız ve Genel Merkezimiz başka yerden aday olmamı uygun görürlerse, ona riayet ederim. Bu Karabük olursa ne derseniz, hiçbir şey demem. Karabüklü hemşerilerimin temsilcisi olarak parlamentoda bulunmaktan ayrıca mutluluk duyarım. Ama bunum karar ben vermeyeceğim, Genel Başkanım ve partimin yetkili organları karar verecek. Biz hiçbir göreve talip olmadık, sadece matlup olduk. Yani isteyen değil istenen olduk" dedi. Karabüklü olmasından dolayı kenti çok yakından takip ettiğini de dile getiren Mehmet Ali Şahin, hızla gelişen Üniversitenin ilçelerde bölüm açmaya başladığını belirterek şunları söyledi:

    "Safranbolu ve Eskipazar ilçesinde Meslek Yüksek Okulları var. Yenice ilçemizin de en büyük hasreti ve özlemi bir Yüksek Okul'a kavuşmak. Geçen hafta Yenice'den heyet beni ziyaret etti. Meslek Yüksek Okulu açılması konusunda oldukça arzulular. KBÜ Rektörü Burhanettin Uysal'la görüştüm ve onarla oraya bir yüksek okul açılmasını arzu ediyor. Okulun açılması için bir fiziki mekana ihtiyacı var. Dernek yer temini yapmış. Bizde öncülük etmek için 150 bin maddi yardımda bulunduk. Yenice yakın zamanda Meslek Yüksek Okulu'nun temelini atma noktasına gelir. Bende bu temel atmada orada olmayı arzuluyorum. Bir takım hayırseverleri böyle bir okulun yapımına teşvik edeceğim."

    Karabük'ün can damarı olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri'nin (KARDEMİR) kapatılmayla karşı karşıya kaldığı günleri unutmadığını ve şuan geldiği noktanın kendileri için sevindirici olduğunu söyleyerek, "Yeni yüksek fırınlar ve üniteler açarak kapasitesini arttırdı. Komşu ülkelerle ihracat anlaşması yapıyorum. Özellikle ray konusunda büyük yol kat ettiler. KARDEMİR mutlaka yaşamalı ve yaşatılmalı. KARDEMİR Karabük'ün geleceği ile ilgili olarak son derece önemli, geçmişte de önemliydi. Ufak tefek şeylere takılarak böylesine bir tesisin gelişmesine zar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Kişisel beklentileri bir tarafa bırakarak, geneli düşünmek ve Karabük'ün geleceğini düşünmek zorundayız" diye konuştu.

    Karabükspor'un Galatasaray karşısında galibiyet kaçırdığını da söyleyen Şahin, "Şuanda 33 puanla Galatasaray ile aynı puandalar. Bu benim için bir başarıdır. Bazı şansız sakatlıkları oldu. Emenike'nin sakat olmasına rağmen diğer oyuncular onu aratmıyorlar. Bu hafta Bursa ile çetin bir maçları olacak. O karşılaşmada da başarılar diliyorum"




    Mehmet Ali Şahin de 'son kez' dedi Yorumları