Kadın hattatlar sergisi /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-07-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 6865  

    03-07-2011

    Kadın hattatlar sergisi /

    Kadın hattatlar sergisi /


    Dünyada bir ilk olarak Haziran 2010’da CRR’de yapılan Uluslararası Kadın Hattatlar Sempozyum ve icazet töreni sırasında yer alan sergiyle isimlerini duyuran Kadın Hattatlar, yine bir ilki Fatih Belediyesi gerçekleştirdi.

    Fatih Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Kadın Hattatlar" sergisi törenle açıldı.
    Fatih Belediyesi Hizmet Binası girişi Fuaye alanında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir"in ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılışına Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Reis-ül Hattat Hasan Çelebi, başkan yardımcıları ve sanatseverler katıldı.

    Açılışta konuşan kadın hattatların eğitmeni Reis-ül Hattat Hasan Çelebi, hanımların bu sanata sahip çıkmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirerek, yüzyıllardır süregelen bu sanat için çok çalışmaları gerektiğine dikkat çekti.

    Çelebi, ustaların eserleri ile sergilenen eserlerin mukayese edilemeyecek olmasına rağmen kadın hattatların sergisinin önemli olduğunu söyledi. Çelebi, "Bu sanatın geçmişteki ustaları 100 senede kemale erileceğini söylerler. Bu tempoda devam edilirse hattatlarımız da kemale erebilirler. Bu emanet kesinlikle ihmale gelmez. Günde 30 saat çalışmak gerekiyor. Bu da kalemi elinizden hiç bırakmayacaksınız demektir. Kadınlar gününde böyle bir hizmeti hayata geçiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir"e teşekkür ederim" dedi.

    Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada Fatih"in, adeta İstanbul"u İstanbul yapan bütün değerlerin yoğun olarak bulunduğu bir mekan olduğunu söyledi. Başkan Demir, "Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra tarihi eserlerin de restorasyonu için gayret içerisindeyiz.

    Bunun yanı sıra geçmişten bize ulaşan ebru, hat, tezhip, musiki gibi soyut değerlerimizin ruhunu oluşturan sanatların da gelecek kuşaklara ulaşmasına çaba gösteriyoruz." dedi. Başkan Demir, Belediye Hizmet Binası"nın şu anda üstü açık olan iç avlusunun da camla kapatılarak bu tür sanat eserlerinin sergilenmesi için 365 gün kullanılacak alan haline getirileceğini müjdeledi.

    Konuşmaların ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve törene katılan protokol birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Başkan Demir, Reis-ül Hattat Hasan Çelebi ile hattat kadınlara çiçek ve tuğralı kol saati hediye etti. Sergiyi gezen protokol, alanda hat sanatını icra eden kadın hattattan çalışmasıyla ilgili bilgi aldı.

    Dünyada bir ilk olarak Haziran 2010"da CRR"de yapılan Uluslararası Kadın Hattatlar Sempozyum ve icazet töreni sırasında yer alan sergiyle isimlerini duyuran Kadın Hattatlar, yine bir ilki Fatih Belediyesi himayesinde gerçekleştirdi. Kadın hattatların iştirakiyle oluşturulan özgün hat sergisinde kadın hattatların hazırladığı 40 eser yer alıyor. 7 Mart"ta açılışı yapılan sergi, 16 Mart tarihine kadar Fatih Belediyesi girişindeki fuaye alanında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

    Sergide eserleri yer alan kadın hattatlar: Ayten Tiryaki, Hilal Kazan, Nalân Kutsal, Deniz Bektaş, Nermin Çokoy, Betül Utku, Fatma Ülker, Sare Çizmecioğlu, Ahlâm Hazini, Ayşen Uzun, Zeynep Ebru Ersoy, Zeynep Hacer Zevsevil, Rüveyda Yenigün.

    Kadın hattatlar sergisi /

    Kadın hattatlar sergisi /

    Kadın hattatlar sergisi /





    Kadın hattatlar sergisi / Yorumları