CHP'li Tekin'den örgüte seçim genelgesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (16:38)   Son Mesaj: 03-07-2011 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    03-07-2011

    CHP'li Tekin'den örgüte seçim genelgesi

    CHP'li Tekin'den örgüte seçim genelgesi


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP il, ilçe ve belde başkanlıklarına yolladığı genelge ile CHP örgütlerinin seçime en iyi şekilde hazırlandığını belirtirken, bu konuda partilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.

    Tekin, CHP il, ilçe ve belde başkanlıklarına 23 maddelik bir genelge gönderdi. 10 Şubat"ta gönderdiği genelgede seçim hazırlığı için ilk yapılması gerekenleri sıraladığını, geçen süreçte bu isteklerinin yerine getirildiği ve CHP örgütlerinin seçime en iyi şekilde hazırlandığını belirtirken kimi noktalarda da çalışmaların aksadığını, bu konuda partilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.
    Bazı örgüt birimlerinde kişisel sekterlikten kaynaklanan sorunların da yaşanabileceğini ancak bu tip tekil olayların, CHP"nin yanlış algılanmasına yol açmamak için büyütülmeden çözülmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, "Böyle bir ortamda iç kargaşadan medet uman kimi grupların ya da partilerin tuzağına düşmek CHP"lilere yakışmadığı gibi, CHP"lilerin bu tür kargaşalara, oyunlara gelmeyecek kadar zeki, güçlü, tutarlı, güvenilir oldukları da su götürmez bir gerçektir. Birlik ruhu, CHP"li olma ayrıcalığı gurur ve onur duyduğumuz özelliklerimizdendir. Bu hiç unutulmamalıdır" dedi.

    12 Haziran seçimlerinin işaret fişeğinin atıldığını, bu fişeğin, "tüm Türkiye"yi AKP karanlığından kurtarıp aydınlığa kavuşturma fişeği" olacağını kaydeden Tekin, "Bu nedenle seçimlere ve başarıya kilitlenmemiz, bunun dışında hiçbir işe zaman ayırmamamız gerekir. Seçime yönelik olmayan çalışmalara zaman ayırma lüksümüz yoktur. Çünkü bu seçimi kazanıp iktidar olmaya mecburuz" uyarısında bulundu.

    Tekin, seçim çalışmaları sırasında partililerin dış görünüşüne özen göstermesi, konuşmalarında "tatlı dil" kullanması gerektiğine işaret ederken partilileri güncel gelişmeleri takip etmeleri konusunda uyardı.

    "Özellikle iktidar partisinin Genel Başkanının Başbakanlık gücünü kullanarak partisini ayakta tutabildiği, bu olanağı yitirdiği anda baraj altına düşeceği saptaması abartı değildir" diyen Tekin, özverili çalışmaları durumunda CHP"nin iktidara geleceğini ifade etti.




    CHP'li Tekin'den örgüte seçim genelgesi Yorumları