TBMM Başkanı Şahin: Gelinen durum yetersiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-07-2011 (16:36)   Son Mesaj: 03-07-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    03-07-2011

    TBMM Başkanı Şahin: Gelinen durum yetersiz

    TBMM Başkanı Şahin: Gelinen durum yetersiz


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, kadınların yasal olarak önemli haklara sahip olmalarına rağmen gelinen durumun yeterli olmadığını ve çeşitli alanlarda sorunların yaşandığının açık olduğunu bildirdi.

    Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bilimden siyasete, sanattan ticarete, eğitimden iş hayatına kadar bir çok alanda topluma yön veren tüm değerli kadınların, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını ifade etti.
    İnsanlık tarihi boyunca pek çok haksızlıkla karşılaşan kadınların, birçok ülkede hala haklarını elde edebilmek veya koruyabilmek için mücadele içerisinde olduğuna dikkati çeken şahin, şunları kaydetti:

    ''8 Mart, bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması yolunda bütün dünya için önemli bir gündür. İnsanlığın bugün ulaştığı 'eşitlik' fikrine gelinmesinde kadınların geçmişten beri yürüttükleri mücadelelerin büyük katkısı vardır. Aziz Atatürk'ün öncülüğünde milletimizin bütün fertlerinin eşsiz fedakarlıklarıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti de kadın hakları konusunda öncü olmuştur.

    Özellikle, Meclisimizde kabul edilen 1926 tarihli Medeni Kanun ve 1934 tarihli Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanıyan Kanun, dünyanın pek çok ülkesinden önce Türkiye'de kadınların toplumsal hayata katılmasının yolunu açmıştır. Kadınlarımız, Cumhuriyet'in kurulmasının ardından elde ettiği haklarıyla bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Kadınlarımızın bu tür başarılarını artırmak, onların siyaset, ekonomi ve toplumsal alandaki etkinliklerini desteklemek en temel sorumluluklarımızdandır. Yasal olarak kadınlarımız, önemli haklara sahip olmalarına rağmen gelinen durumun yeterli olmadığı ve çeşitli alanlarda sorunların yaşandığı açıktır.

    Son dönemde kadınlara yönelik artan şiddet olayları da hepimizi üzmekte ve toplumumuzu yaralamaktadır. Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması konusunda başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum örgütlerimizden tüm bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir.''

    -KADIN MİLLETVEKİLİ SAYISININ ARTMASI...-

    TBMM'nin, dün olduğu gibi bugün de kadınların sorunlarının çözülmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesinde öncü olmaya devam edeceğini ifade eden Şahin, kadın haklarıyla ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirmek üzere kurulan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun çalışmalarının bu alandaki çabalara somut bir örnek oluşturduğunu kaydetti.

    Şahin, Meclisteki kadın milletvekili sayısının, yaklaşan seçimlerde artması için tüm siyasi partilerin gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını ifade etti.




    TBMM Başkanı Şahin: Gelinen durum yetersiz Yorumları