YSK, gurbetçi vatandaşları üzdü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (13:58)   Son Mesaj: 03-07-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    03-07-2011

    YSK, gurbetçi vatandaşları üzdü

    YSK, gurbetçi vatandaşları üzdü


    Avrupa Malatyalılar Federasyonu, yurt dışında yaşayan vatandaşlara elçilik ve konsolosluklarda oy kullanma hakkı verilmesine ilişkin görüşmelerden netice alınamamasına tepki gösterdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdiye kadar sınır kapılarında oy kullanan Avrupa'daki Türk vatandaşlarının elçilik ve konsolosluklarda oy kullanmasına yönelik önerisi gurbetçi vatandaşları sevindirirken, YSK'nın aksine karar alması vatandaşları üzdü.

    Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Sunar, bilgi edinme yasasına göre bilgilendirilmek istediklerini belirterek, "Bu işi Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milyonlarca vatandaşın en temel hakkı olan seçme ve seçilme hakkı, danışmanımız dediğiniz Prof. Dr. Ali Saatçi'nin umuduna mı kalmıştır. YSK adil olmak zorundadır. Cumhuriyetin temeli olan seçme ve seçilme hakkına engel olmak, zorluk çıkarmak değildir. Sınırları dışında Irak, İran gibi ülkeler oy kullanma imkanı sağlarken, YSK bu işe engel oluyor" dedi.





    YSK, gurbetçi vatandaşları üzdü Yorumları