Komşusu kılığına girip evini sattı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (12:08)   Son Mesaj: 03-07-2011 (12:08)    Cevap: 0    Gösterim: 676  

    03-07-2011

    Komşusu kılığına girip evini sattı!

    Komşusu kılığına girip evini sattı!


    Fatih'te komşusunun kılığına girip, kendine kimlik çıkartıp, komşusunun evini satmaya çalışan H.K.'nın oyununu arviş incelemesinde kimlikteki fotoğrafların farklı olduğunu fark eden tapu memuru bozdu.

    İstanbul'da daha önce bir belediyede başkan sekreteri olarak çalışan 49 yaşındaki Huriser Kalyoncu, komşusu 60 yaşındaki Ulviye Avcı'nın kimlik fotokopisini ele geçirdi. Daha sonra Avcı'ya benzemek için başörtü takıp fotoğraf çektirdi. Kendisini Ulviye Avcı olarak tanıtarak muhtarlıktan "kimlik kayıp belgesi" aldı. Bununla da Fatih Nüfus Müdürlüğü'nden Avcı adına üzerinde kendi fotoğrafı bulunan nüfus cüzdanı çıkardı. Nüfus müdürlüğü görevlilerinin vukuatlı nüfus bilgisinden sorduğu tüm sorulara doğru cevap veren Kalyoncu, "Ulviye Avcı" adına hazırlanmış nüfus cüzdanıyla noterin yolunu tuttu. Noterde ise Bahçelievler Kocasinan'da bulunan ve yarı hissesi kendisine ait olan dairenin satışı için kendi kimliğini vererek vekâlet çıkardı.
    Bu dakikaya kadar planını kusursuz işleten Kalyoncu daha sonra da Bahçelievler Tapu Müdürlüğü'ne giderek vekâleti kendisinde olan Ulviye Avcı'ya ait yaklaşık 145 metrekarelik dairenin yarı hissesini Mahir ö.'ye satacağını bildirdi.

    VEKALETİ ALDI

    Aldığı evraklar ile arşive inen memur, yaptığı incelemede Ulviye Avcı'ya ait fotoğrafın kendilerinde bulunan evraklardaki fotoğraflardan farklı olduğunu gördü. Hemen Bahçelievler îlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ni aradı. Tapu memuru, Kalyoncu'ya bir gün sonra gelmelerini söyledi.

    SUÇÜSTÜ YAPILDI

    Bir gün sonra Tapu Müdürlüğü'ne giden Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği dedektifleri, Kalyoncu'yu tapu işlemlerini yaptırdığı sırada, taksici arkadaşı 37 yaşındaki Mahir ö. ile birlikte gözaltına aldı. Bahçelievler Asayiş Büro dedektifleri Huriser Kalyoncu'nun Fatih'teki evinde mahkeme kararıyla arama yaptı. Aramada Ulviye Avcı adına hazırlanan nüfus cüzdanı evde bulundu. Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği'nde susma hakkını kullanan Kalyoncu, arkadaşı Mahir ö. ile birlikte Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Kalyoncu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taksici ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    HABERTÜRK




    Komşusu kılığına girip evini sattı! Yorumları