İş makinesinin altında kalan işçi öldü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-06-2011 (19:06)   Son Mesaj: 03-06-2011 (19:06)    Cevap: 0    Gösterim: 585  

    03-06-2011

    İş makinesinin altında kalan işçi öldü

    İş makinesinin altında kalan işçi öldü


    Kütahya'da özel bir maden ocağına yağcı olarak gelen Yahya Kilis (34) isimli işçi, izinsiz olarak kullandığı 18 tonluk iş makinesinin altında kalarak, hayatını kaybetti.

    Edinilen bilgilere göre; Yahya Kilis (34) isimli işçi, bir ay önce memleketi Siirt"ten gelerek, merkeze bağlı Büyük Saka Köyü'ne 4 km uzaklıktaki özel maden ocağında yağcı olarak işe başladı.
    Olay günü, iddialara göre, yetkisi olmamasına rağmen Yahya Kilis, 18 tonluk kepçenin direksiyonuna geçti. Şantiye alanından yatakhaneler mevkiindeki park alanına inmek isteyen Yahya Kilis, 20 metre olarak belirlenen rapmada direksiyon hakimiyetini kaybeden kepçenin altında kaldı.
    Bu sırada, kepçenin takla attığını gören başka bir iş makinesinin operatörü, takla atan kepçeyi, kullandığı iş makinesiyle kurtarmak istediği sırada devrilme tehlikesi geçirince geri çekildi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, iş makinesinin altında sıkışan Yahya Kilis'in hayatını kaybettiğini belirtti. Kilis'in hayatını kaybettiğini öğrenen iş arkadaşları sinir krizi geçirdi.
    Jandarma, olayla ilgili göz altına aldığı bir kişiyi, ifadesinin ardından nöbetçi savcılığa sevk etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




    İş makinesinin altında kalan işçi öldü Yorumları