Öğer: AB vizesi kısa sürede çok zor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-06-2011 (18:57)   Son Mesaj: 03-06-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    03-06-2011

    Öğer: AB vizesi kısa sürede çok zor

    Öğer: AB vizesi kısa sürede çok zor


    Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Vural Öger, vize konusunun Almanya ve Fransa gibi ülkelerde kültürel açıdan ele alındığını, bu nedenle vize sorununun kısa vadede çözümünü beklemediğini bildirdi.

    6. Uluslararası Runtalya Maratonu için Antalya'ya gelen Vural Öger, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vize muafiyeti sağlanması yönündeki çabalarını takdirle karşıladığını söyledi.
    Öger, vize konusunun Almanya ve Fransa gibi ülkelerde kültürel açıdan ele alındığına dikkati çeken Öger, ''Bu nedenle kısa sürede vize konusunda çözüm beklemek çok zor'' dedi.

    Hukuki açıdan ülke hükümetlerinin bu kararlara uymaya mecbur olmadığına işaret eden Öger, şöyle konuştu:

    ''Almanya ve Fransa'da hükümet değişikliğine kadar çok büyük bir değişme olacağını düşünmüyorum. Almanya İçişleri Bakanlığına çok sert bir insan getirdiler. Bilhassa Türklere karşı tutumu pek de müspet olmayan biri. Demek ki Hristiyan Demokratlar'ın yönetimi altındaki Almanya'nın bu tutumunda bir değişme olmaz. Almanya'nın 'Hayır' dediği bir konuda diğer küçük Avrupa ülkeleri 'Evet' demez. Almanya ve Fransa'daki seçimleri beklemek lazım. Almanya'da hükümetin başına yine sosyal demokratlar geldiği takdirde vize konusunda çok daha hızlı ilerleme olacağını yüzde 100 düşünüyorum. Sosyal Demokratlar ve Yeşiller Partisi'nin kuracağı koalisyonun her iki partisi de Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine çok olumlu baktığı için bu konuda Türkiye'yi çok daha ileriye götürecek. Sayın Başbakan'ın bu konudaki faaliyetlerini takdirle karşılıyorum. Ama karşısında Angela Merkel gibi bu konuda sert bir tutumu olan bir insan var. Bu hükümeti oluşturan partiler vize konusunu da kültürel ve dini açıdan ele alıyorlar. Bu nedenle kısa vadede somut bir gelişme olacağını sanmıyorum. İki sene sonraki seçimleri beklemek lazım.''

    -MISIR VE TUNUS'TAKİ GELİŞMELER-

    Vural Öger, gazetecilerin Öger Tur'un satılmasıyla ilgili sorularını da yanıtladı. Bu satışın, Türkiye ile ilişkilerinin kesilmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Öger, Türkiye'ye yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    Özellikle Mısır ve Tunus'ta yaşanan gelişmelerin Türk turizmine olumlu yansıyacağını ifade eden Öger, şunları kaydetti:

    ''Almanya'dan bu yıl Türkiye'ye rekor bir talep olacağını sanıyoruz. Arap ülkelerinde yaşanan gelişmeler yüzünden bu bölgelerde tatil yapmayı düşünen tatilcilerin Türkiye'yi tercih ettiklerini görüyoruz. Yoğun bir Türkiye talebi var. Özellikle Tunus ve Mısır'a gidecek potansiyel müşteri, direkt Türkiye'ye döndü. Yunanistan'daki kriz de Türkiye'nin önemini artırdı. Türkiye yükselen yıldız değil, gittikçe büyüyen bir yıldız. Ben bu turizm sezonunun çok iyi olacağını düşünüyorum. Rusya'dan da yoğun bir talep var. Türkiye turizm açısından çok iyi bir kulvara girmiş durumda.''

    -YENİ OTELLER GELİYOR-

    Türkiye'ye yeni tesisler kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını da anlatan Öger, Kardak Kayalıkları'nın karşısında bir bölgede 140 dönüm arazi üzerine lüks bir tatil köyü yapmayı planladıklarını bildirdi. Öger, inşaatın teknik problemlerin çözülmesinden sonra başlanacağını söyledi.

    Vural Öger, ayrıca Seferihisar, Çeşme ve Ayvalık'ta butik oteller açmayı planladıklarını belirtti.




    Öğer: AB vizesi kısa sürede çok zor Yorumları