Erdoğan'dan CHP'ye İZBAN göndermesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-06-2011 (19:34)   Son Mesaj: 03-06-2011 (19:34)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    03-06-2011

    Erdoğan'dan CHP'ye İZBAN göndermesi

    Erdoğan'dan CHP'ye İZBAN göndermesi


    Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük şehiriçi toplu taşıma projesi olan İZBAN'ın açılışında yaptığı konuşmasında bu proje hükümetmizin partizanlık yapmadığının ve birlikte birşeyler yapılacağının göstergesidir dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük şehiriçi toplu taşıma projesi olan İZBAN'ın açılışında konuşuyor.

    Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasından satır başları ise şöyle;
    Türkiye'nin en büyük toplu taşıma ağını oluşturuyor. Ortalama günde 550 bin yolcu taşınacak. Bu sistem ile Alsancak ile Aliağa arası çok kısa mesafeye düşecek. Bölgedeki ulaşım sorunu bu ağın uzantıları ile köklü bir şekilde çözülecek.

    Birinci Dünya savaşından sonra bizim en büyük handikapımız ulaşım sorunudur. Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşları ulaşıma çok büyük önem verirken maalesef onlardan sonra bu alana hak ettiği önem verilmedi. İşte bugün yılların ihmalini gidermenin gayreti içerisindeyiz. Temennimiz İzmir'in en kısa zamanda metro ağı ile tanışması.

    Türkiye'de ilk hızlı tren seferlerini biz başlattık. İstanbul - Ankara arasını 2.5 saate düşürdük. İstanbul Boğazının altından tüp yerleştirmek suretiyle yaptığımız Marmaray 2013 yılında bitiyor. Ona paralel olarak Boğazda karayolu ile ilgili tüp geçitin temelini attık. İzmir - İstanbul arasında dünyanın en uzun asma köprüsünün temelini attık.

    Kara, deniz, hava ulaşımında yaptığımız yatırımlar ile Londra ile pekin arasında önemli bir merkez haline geldik.

    İZBAN, hükümetmizin partizanlık yapmadığının ve birlikte birşeyler yapılacağının çok net göstergesi olmuştur.

    Seçim sandıkları açılıp oy dağılımı yapıldıktan sonra sonuçları rafa kaldırıp belediyelere eşit bir şekilde davranıyoruz.

    Yaptığımız lobicilik faaliyetleri ile Mersin'e Akdeniz oyunlarını kazandırdık. Şu an Mersin'de 2013 yılına kadar çok ciddi bir çalışma olacak.

    İzmir bizim bir yıldız kentimizse bu yıldız şehrimiz her şekliyle çok farklı bir konuma taşımak zorundayız.

    780 milyon m2'lik vatan toprakları bizim. doğuda ne varsa batıda o olacak. Bunu başarmak zorundayız. Eğer biz Hakkari ve Şırnak'a havaalanı ve bölünmüş yol inşa ediyorsak ve deniliyorsa yol, havaalanı medeniyettir, o zaman o medeniyeti oraya getireceksiniz, getirmek zorundayız.

    Bitirlmeyen Beydağı Barajı'nı biz bitirdik, Göldes projesi ile İzmir'in su sorununu çözdük.


    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan'dan CHP'ye İZBAN göndermesi Yorumları