'CHP Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-06-2011 (17:34)   Son Mesaj: 03-06-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    03-06-2011

    'CHP Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır'

    'CHP Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır'


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, CHP'nin seçim çalışmalarında Kürtçe reklam ve tanıtım filmleriyle ilgili TRT Şeş ile anlaşması hakkında, ''CHP'nin bu gidişatı sanırım, Büyük Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır'' dedi.

    Çakır, MHP İl Başkanlığının düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısına katılmak üzere geldiği Denizli'de basın toplantısı düzenledi. Seçim beyannamelerini halka anlatmak için Anadolu'ya seyahatler düzenlediklerini dile getiren Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''eski hükümetlerin, özellikle 57. hükümetin hiçbir iş yapmadığı, borçlandığı ve onların borçlarının kendilerince ödendiği'' şeklindeki beyanlarına ilişkin şunları söyledi:
    ''Bir Başbakan için fevkalade üzücüdür, böyle bir beyan hayret vericidir, ibret vericidir. Eğer Sayın Başbakanda Allah korkusu varsa, vicdan varsa, sadece IMF borcunu değil, o tarihteki devir aldıkları toplam kamu borcunu nereye getirdiğini açıklamasını istiyorum. 23 milyar dolar IMF borcu olduğunu, 8 yıldan beri ödeyip 5,5 milyar dolara indirdiğini söylüyor. Yani 18,5 milyar dolarlık bir borcun ödenmesinden bahsediyor. Şimdi tekrar söylüyorum, sayın Başbakan, eğer Allah korkun varsa, birazcık vicdanın varsa, birazcık bu ülkeye karşı Başbakan olarak sorunluluğun varsa, toplam kamu borcunu nereden aldın, nereye çıkardın bunu açıklaman lazım. Ben söyleyeyim, toplam iç ve dış kamu borcu o gün senin iktidara geldiğinde 180 milyar dolardı, bugün 332 milyar dolar. IMF'ye 18,5 milyar dolar ödedin, 182 milyar dolar borcu nasıl artırdın, bir de onu söyle.''

    -İKİ DİLLİ TOPLUM-

    Bir gazetecinin, CHP'nin seçim çalışmalarını Kürtçe de yürütmek için TRT ŞEŞ kanalıyla anlaşmasını hatırlatması üzerine Çakır, ''Bunlar üzüntü verici şeylerdir. Bu noktada yasa çıktı diye ya da kanunlar buna cevaz veriyor diye, giderek iki dilli bir toplum yapısını kabul etmemiz mümkün değildir. CHP'nin bu gidişatı sanırım, Büyük Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır. Büyük Atatürk'ün partisinin, Cumhuriyetin kurucusu bir siyasi partinin bu hallere düşmüş olması fevkalade üzüntü vericidir'' diye konuştu.

    Çakır, daha sonra partisinin Belediye Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği ve basına kapalı yapılan Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katıldı.




    'CHP Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır' Yorumları