1 yıldır adli tıptan otopsi raporu bekliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-06-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-06-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 777  

    03-06-2011

    1 yıldır adli tıptan otopsi raporu bekliyor

    1 yıldır adli tıptan otopsi raporu bekliyor


    Muğla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı TCG Çandarlı gemisinde vatanî görevini yaparken hayatını kaybeden Taner Deş'in otopsi sonucu aradan bir yıl geçmesine rağmen İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan aileye henüz gönderilmedi.

    Musa Özyürek'in haberi

    28 Şubat 2010'da, Muğla Aksaz'daki TCG Çandarlı gemisinde askerlik yapan oğlu Taner Deş'in intihar ettiğini söylediler. Acılı baba Metin Deş, oğlunun intihar edecek biri olmadığını düşünerek, ölüm sebebini tam olarak öğrenmek istedi. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen aileye İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan rapor gönderilmedi. Metin Deş, "Sonuç alamazsam Ankara'ya yürüyeceğim." diyor.
    Muğla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı TCG Çandarlı gemisinde vatanî görevini yaparken 28 Şubat 2010 tarihinde hayatını kaybeden Taner Deş'in otopsi sonucu aradan bir yıl geçmesine rağmen İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan aileye henüz gönderilmedi. Çocuklarının ölümünün şüpheli olduğunu düşünen ve ölüm sebebini tam olarak öğrenemeyen aile, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istiyor.

    Askerî yetkililer tarafından oğlunun kendisini asarak intihar ettiği yönünde rapor hazırlandığını belirten baba Metin Deş, bu rapora itiraz ettiğini; ancak ilk otopsi sonucunu İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alamadığı için yeni bir otopsi yaptıramadıklarını söyledi. İki kez karara itiraz etmesine rağmen kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde rapor gönderildiğini belirten baba Deş, oğlunun ölümüyle ilgili şüphelerini şu sözlerle dile getirdi: "Otopsi sonucu 3 ile 6 ay arasında elinizde olur denmesine rağmen oğlumun ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti, sonuç hâlâ bize gelmedi. Hem avukatımız hem biz sonucu bekliyoruz. Çünkü oğlumun intihar ettiğine kesinlikle ihtimal vermiyorum. Zaten arkadaşlarının hem bana hem de askerî savcıya verdiği ifadelerinde olayın intihar değil cinayet olabileceği yönünde şüpheler var. Oğlumun ölümüyle ilgili gelecek otopsi sonucunun intihar ettiği yönünde olması halinde yeni bir otopsi isteyeceğiz."

    1 MAYIS'TA ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİM

    Oğlunun cenazesini aldıklarında otopsi yaptırmadan defnetmek istemediğini anlatan baba Deş, Avanos Savcılığı'nın daha önce yapılmış otopsi sonucu gelmeden ikinci bir otopsi yapılamayacağını söylemesi üzerine otopsi yaptıramadıklarını belirtti. Israrla kendilerine otopsi sonucunun verilmediğini anlatan baba Deş, tepkisini şöyle dile getiriyor: "Artık oğlumun hangi sebepten dolayı öldüğünü öğrenmek istiyorum. Otopsi sonucu verilmezse 1 Mayıs'ta Çankaya Köşkü'ne yürüyerek Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den yardım isteyeceğim. 1 yıldır hem annesi, hem kardeşi hem de ben üzüntümüzden uyuyamıyoruz. Oğlumuzun neden öldüğünü dahi bilmiyoruz. Eğer oğlum öldürüldüyse sorumluların bulunup bir an önce cezasının verilmesini istiyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor."

    Baba Metin Deş, oğlu Taner'le birlikte askerlik yapan ve kendisine daha önce mektup veren arkadaşının Gölcük'e giderek bu olayla ilgili askerî savcıya ifade verdiğini anlattı. Baba Deş, yeniden dava açılmasına rağmen kendisine herhangi bir bilgi verilmemesinden ve bu zamana kadar da ifadesine başvurulmamasından yakındı.

    Taner Deş, 28 Şubat 2010 tarihinde Muğla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı TCG Çandarlı gemisinde vatani görevini yaparken hayatını kaybetmişti. Askerî yetkililer ailesine Taner Deş'in kendisini asarak intihar ettiğini söylemişti. Ancak onunla aynı gemide bulunan asker arkadaşı, aileye ulaşarak 5 sayfalık bir mektup teslim etti. Mektupta 'gemide alkol ve sigara kaçakçılığı yapıldığı' iddia edilerek Taner'in de komutanlara 'sizi ihbar edeceğim' dediği için öldürüldüğünü anlatmıştı.

    ZAMAN




    1 yıldır adli tıptan otopsi raporu bekliyor Yorumları