Erdoğan, İzmir'de konuşuyor Canlı izle   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-06-2011 (15:38)   Son Mesaj: 03-06-2011 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 858  

    03-06-2011

    Erdoğan, İzmir'de konuşuyor Canlı izle

    Erdoğan, İzmir'de konuşuyor Canlı izle


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ESİAD Yüksek İstişare Konsey toplantısında konuşuyor.



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yüksek istişare Konsey Toplantısı'nda konuşuyor.
    Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle;

    İzmir Asya'nın Akdeniz'e uzandığı bir merkez konumundadır.

    Biz 8 yıldır vizyon kavramı üzerinde duruyoruz, biz 8 yıldır büyük düşünmekten bahsediyoruz. Biz sıfır sorun derken işte bu vizyon ile öngörüyoruz. çevre ülkelerle aramızdaki yapay sorunları tek tek kaldırarak, dünyada gündemi belirleyen bir ülke haline geliyoruz.

    Libya'daki vatandaşlarımızı hızlı ve başarılı bir şekilde tahliye ettik. Birileri farklı yaklaşımlarda bulundu. Kusura bakmayın 'Bekara karı boşamak kolaydır', bunların sorumluluğu yok, mesuliyetleri yok. Başabakan susuyor diyorlar, bakın benim orada 200'e yakın yatırımcı var binlerce vatandaşım var. Biz bunları düşünüyoruz. Dünyanın 40 farklı ülkesnden bizi arıyorlar bizim vatandaşlarımızıda siz tahliye edebilirmisiniz. Bizim başarımız dünyadan takdir gördü.

    81 vilayet içerisinde az veya çok ihracat yapmayan ilimiz yok. En son Muş kalmıştı, o da artık dünyaya ihracat yapar hale geldi. Ankara'nın vizyonu takdir edersinizki tek başına yeterli olmz, yerelde de bu vizyonun devamı gerekiyor. Demokrasi yerelde başlar. istanbul Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak , demokrasi için adeta çırpına çırpına geldim buralara. Tüm sistemler, tüm yönetim şekilleri buna din de dahil tek amaca hizmet eder, insanın huzuru, refahı içindir. Biz şimdi ileri demokrasi diyoruz. Demokrasi tecrübesini 50 yıla aşkındır içine sindirmiş bir Türkiye var. biz bunu daha nasıl ileri taşırız bunu tartışıyoruz. Demokratik parlementer bir ülke olarak bunun adımlarını atacağız.

    İhracat son 8 yılda 3 kat arttı. Göreve geldiğimizde 36 miLyardı şimdi ise 114 milyar dolar oldu. Son 4 yılda Türkiye'ye doğrudan gelen yatırım 58 milyar dolar. Bizden önceki 10 yıla baktığımızda yıllık ortalama 1 milyar doları dahi bulmuyor. 2002'de Turist sayımız 13 milyon iken, şimdi 28 milyonu aşmış durumda. Turizmde 17 sıradayken şimdi 7. sıradayız. Bu rakamlar hayali değil. Bugün ben İzmir'in arz ettiği manzaradan daha farklı bir halde olmasını arzu ederdim. Turizmde İzmir Akdeniz'in incisi olarak çok farklı bir yerde olabilir.

    Biz yola çıkarken şunu söyledik, etnik, bölgesel, dinsel miliyetçilik yapmıyacağız.

    Biz şu şehir bize oy verdi şu şehir oy vermedi gibi bir ayrıma asla gitmedik. Biz yatırımları batıya yap, doğuya güney doğuya yapma gibi bir ayrımımız olmadı. Ancak bizden önce bu yapıldı. Hakkari'nin Yüksek Ovası'na havaalanı inşa edeceğiz, ancak birileri engelliyor. Biz diyoruz ki yol, su , bu hizmetler medeniyettir, biz istiyoruz ki Hakkari vatandaş bu hizmetleri hak ediyor. Ne olursa olsun biz bunları yapacağız.

    İzmir'le ilgili yapılan kamu yatırımlarını söyleyeyim. çünkü bazı arkadaşlar izmir'e yatırım yapılmadı diyor.

    İzmir'in çevre yolunu biz bitirdik.
    İzmir'de 6 bin yeni derslik açtık
    İzmir'e Katip Çelebi Üniversitesi'ni kazandırdık
    Muayne odası sayısını 1418 çıkardık
    Sağlık ocağı sayısını 1289'a çıkardık
    Tamamlanmayan Adalet Saraylarını biz tamamladık
    TOKİ ile 13 binin üzerinde konut inşası yaptık
    Adnan Menderes dış hatlar terminalini biz yaptık
    Üniversiad'ı özel bir yasa ile çıkartıp biz gerçekleştirdik
    İstanbul - İzmir otobanın temelini attık
    2003 yılında doğalgaz arzını biz sağladık
    23 binin üzerindeki işletme sayısını 49 binin üzerine çıkardık
    İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz Ege Ray'ın bugün açılışını yapıyoruz
    İzmir'in su sıkıntısını biz giderdik
    Beydağı Barajını biz bitirdik

    Biz yaptığımız işlerin sonunda diyoruz ki 'At denize balık bilmezse halik bilir'

    Biz enerjimizi içerde birbirimize harcamayalım, biz enerjimizi dışarıya yapalım ki sıçrama gerçekleştirelim. Biz izmir'e yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Ama İzmirliler'inde daha fazla çalışaması gerekiyor. Biz çünkü insana bir ekonomik varlık gibi bakmıyoruz. Bizim için insanların kaygıları çok daha önemlidir. Biz bu kaygıları, endişeleri görmezden gelme gibi bir yöntem asla bellemedik. Bugün kitlelere ulaşamayan siyasi partiler, mevcudu elinde tutmak için etnik kökenler üzerinden siyaset yapıyor. Bu tarz siyasi partiler Türkiye'ye hizmet edemez.






    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan, İzmir'de konuşuyor Canlı izle Yorumları